Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, δήλωσε πως στην ομάδα της Λάρνακας δεν έχουν σκεφτεί ακόμη το αν θα ζητήσουν αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που προκύψει ακόμη ένα κρούσμα ποδοσφαιριστή του καταλόγου «Α» (μέχρις στιγμής είναι στα τρία, συν ένα ακόμη στον κατάλογο «Β»).
Τα δεδομένα στην ΑΕΚ έχουν ως εξής: ο Καταλά προετοιμάζει την ομάδα του, έχοντας στο μυαλό του ότι το παιχνίδι στο ΓΣΠ θα διεξαχθεί κανονικά. Αυτό επιθυμεί ο Ισπανός τεχνικός, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς δεν θέλει με τίποτα να επιβαρυνθεί περισσότερο η ομάδα του στη συνέχεια.
Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το αν θα προκύψουν περαιτέρω κρούσματα και κυρίως, ποιους ποδοσφαιριστές θα αφορούν. Αν για παράδειγμα υπάρξει ένα επιπλέον κρούσμα αλλά θα πρόκειται για παίκτη που δεν θεωρείται βασικός και δεν επηρεάζει πολύ τα πλάνα του κόουτς, η ΑΕΚ πιθανόν να μην ζητήσει αναβολή.
Αν ωστόσο είναι μεγαλύτερος ο αριθμός και κυρίως θα αφορά ποδοσφαιριστές που είναι στα βασικά σχέδια του Καταλά για τον αγώνα, τότε θα ζητήσει αναβολή. Από αυτό θα εξαρτηθεί ουσιαστικά η απόφαση της ΑΕΚ, εάν κι εφόσον, επαναλαμβάνουμε, προκύψουν νέα κρούσματα.
Ας μη ξεχνάμε πως ο κανονισμός αναφέρει πως η κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή του αγώνα. Είναι δηλαδή στην ευχέρεια της και δεν αναβάλλεται αυτόματα ένα παιχνίδι εάν προκύψουν πάνω από τέσσερα κρούσματα για τον κατάλογο «Α».

Ανδρέας Βεντούρης