Το κόκκινο λεωφορείο του Δήμου Λεμεσού, χθες Σάββατο, στις 18:30, ενώ διέσχιζε τους δρόμους της πόλης με σκοπό «να στείλει ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους» δέχτηκε αναίτια επίθεση από ομάδα νεαρών.
Μαρτυρία από τον οδηγό
Το θλιβερό περιστατικό διαδραματίστηκε ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει στα φώτα Μονοβόλικου (ή αλλιώς βιομηχανικής).
«Ήθέλαν να μας κάψουν ζωντανούς. Άναψαν πυρσό και προσπαθούσαν να βρουν ανοιχτό παράθυρο να τον ρίξουν μέσα στο λεωφορείο. Επίσης το λιθοβόλησαν και το χτυπούσαν με μανία. Ευτυχώς διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και απομακρυνθήκαμε», ανάφερε αποκλειστικά στο politis.com.cy ο οδηγός του λεωφορείου κ. Γιαννάκης. Στη συνέχεια, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και καταγράφηκαν οι ζημιές.
Το κόκκινο λεωφορείο θα συνεχίσει τις διαδρομές του
Το πιο πάνω περιστατικό δεν θα κάμψει τη θέληση του Δήμου για να σκορπίσει χαρά, όπως πληροφορηθήκαμε. Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Νικολαΐδης, σε ανακοίνωσή του, πριν το συμβάν, τόνιζε ότι η δημοτική αρχή θέλει να στείλει μήνυμα χαράς, ειδικά στα παιδιά. «Γιατί τα Χριστούγεννα», είπε, «είναι για τα παιδιά. Ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού, να χαρούν τα παιδιά, να μπουν μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων μικροί και μεγάλοι, γιατί το χρειαζόμαστε».
Τέλος, αναφέρει ότι «με υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία την οποίαν θα νικήσουμε, γιατί είμαστε υπεύθυνος λαός, όμως δεν ξεχνούμε και τις παραδόσεις μας και είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι».