Άρχισε στις 29 Νοεμβρίου, διακόπηκε στο 17’ ελέω ομίχλης και θα συνεχιστεί σήμερα, 26 Δεκεμβρίου, από το χρονικό σημείο της διακοπής. ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια αναμετρώνται το απόγευμα στο ΓΣΠ (17:00, Cablenet, Live στο balla.com.cy) για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, με το οποίο κλείνουν πλέον κι όλες οι εκκρεμότητες του πρωταθλήματος.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί με το ίδιο φύλλο αγώνα και με την ίδια διαιτητική ομάδα. Φυσικά, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην 11άδα του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με το πώς παρατάχθηκε στις 29 Νοεμβρίου, λόγω τραυματισμών ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν βασικοί σε εκείνον τον αγώνα.
Η Ομόνοια βρίσκεται στην 6η θέση με 20 βαθμούς, το ΑΠΟΕΛ μια θέση πιο κάτω με 17. Για τους «πράσινους» το δέλεαρ είναι διπλό. Με νίκη θα πάνε στο +6 από τους «γαλαζοκίτρινους», ενώ θα μειώσουν την απόσταση από την κορυφή στο -6.
Το ΑΠΟΕΛ από την πλευρά του ψάχνει μια μεγάλη νίκη –γενικώς αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερεις συνεχόμενες αγωνιστικές, μετρώντας ισάριθμες ισοπαλίες, μετά την επικράτηση επί της ΑΕΛ με 3-0 στις 6 Νοεμβρίου. Με νίκη στο ντέρμπι θα πιάσει τους «πράσινους» στη βαθμολογία κι ασφαλώς θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για τον εαυτό του ενόψει της συνέχειας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ/ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Σε σχέση με το πώς ξεκίνησαν το ματς στις 29 Νοεμβρίου, η Ομόνοια δεν αντιμετωπίζει κάποια αγωνιστικά προβλήματα. Σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να έχει εκτός τον Καρώ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Λουντέμο και Οκριασβίλι, μολονότι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Πιθανότατα λοιπόν, ο Κύπριος τεχνικός θα προχωρήσει αναγκαστικά σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του…

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Καρώ, Σάβιτς, Βινίσιους, Σαμπάλα, Τσεμπάκ, Λουντέμο, Σατσιάς, Οκριασβίλι, Νατέλ, Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλινγκίρης, Νταουσβίλι, Εφραίμ, Κατσαντώνης, Θεοδώρου, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουΐλερ, Ντονγκαλά, Ντανίλο.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Σέχου, Λέζιακς, Χούμποτσαν, Λανγκ, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ, Τζιωνής, Λοΐζου, Παπουλής, Τσέποβιτς.
Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Κίκο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Ασημένος, Χαραλάμπους, Μποτεάκ, Ατιέμγουεν, Ζαχαρίου, Ντούρις, Κακουλλής.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Από το ΑΠΟΕΛ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μαγκλίτσα, Λούκας Σόουζα και Ντε Βινσέντι. Από την Ομόνοια, αυτό ισχύει για Φαμπιάνο και Μπασιρού.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΠΟΕΛ (10): Οκριασβίλι (5), Βινίσιους, Λούκας Σόουζα, Λουντέμο, Κβιλιτάια, Σατσιάς, Θεοδώρου, Σαμπάλα, Ντονγκαλά, Ντανίλο (2).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4): Λέζιακς, Μπασιρού, Τζιωνή, Τσέποβιτς (2).
** Ο Γιόρντι Γκόμεθ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα στον αγώνα της 29ης Νοεμβρίου και συμπλήρωσε τρεις.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Lopes Martins Tiago Bruno
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Ανδρέας Βεντούρης