Τόσο…αργεί να νικήσει η ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Η τελευταία φορά, ήταν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ο αγώνας με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ.
Η πιο μεστή και αποτελεσματική εμφάνιση έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα με 3-0 αλλά από τότε πέρασαν τέσσερις αγώνες ( ο ένας με την Ομόνοια βέβαια) δίχως να μπορέσει η ομάδα του Σωφρόνη να πανηγυρίσει νίκη.
Σαφώς και δεν μπορεί να αποτελεί…παρηγοριά το αήττητο που στο διάστημα αυτό ισοδυναμεί με τρεις ισοπαλίες, οι δύο εκ των οποίων μάλιστα στο ΓΣΠ με Πάφος FC και Ολυμπιακό.
Αυτός είναι και ο λόγος που το ΑΠΟΕΛ, αυτή την στιγμή δεν είναι στην πρώτη 6άδα και…τρέχει πλέον να προλάβει τα χειρότερα και μάλιστα μέσω δύο σερί αγώνων με πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως είναι ο Απόλλων και η Ομόνοια.
Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (42 μέρες μετά την ΑΕΛ) υποδέχεται στο ΓΣΠ τον Απόλλωνα και θα έλεγε κάποιος, ότι είναι ματς-μονόδρομος σε σχέση πάντα με την υποχρέωση να νικήσει τον αντίπαλο για να κάνει άλμα στην 6άδα και αν τα καταφέρει, να μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (βλέπε 9 βαθμοί) από τον αντίπαλο.
Με αυτά τα ξεκάθαρα βαθμολογικά δεδομένα, οι γαλαζοκίτρινοι ολοκληρώνουν το απόγευμα την προετοιμασία τους, με τα γνωστά προβλήματα που δεν επιτρέπουν σε τέσσερις παίκτες (Λουντέμο-Σάβιτς-Τσεπάκ-Εφραίμ) να υπολογίζονται από τον προπονητή αλλά οι υπόλοιποι παίκτες, είναι υποχρεωμένοι να βρουν τρόπο να επαναφέρουν την ομάδα στις νίκες.
Υποχρεωμένος, είναι όμως και ο προπονητής να οδηγήσει την ομάδα του στους τρεις βαθμούς και αποτελεί καθαρά δικό του θέμα, πως θα την παρατάξει για να τα καταφέρει.
Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις που μπορεί κάποιος να κάνει, το ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί απέναντι στον Απόλλωνα με τους Σκουφέτ στα δοκάρια, δεξιά το Θεοδώρου, αριστερά το Σαμπάλα, δίδυμο στην άμυνα τους Βινίσιους-Καρώ, στη μεσαία γραμμή μία πιθανή 3άδα με τους Σόουζα-Ντε Βινσέντι-Ντανίλο και στην επίθεση οι Οκριασβίλι-Νατέλ-Ντογκαλά ή Μάγκλιτσα.