Άλωσε το «Μεστάγια» με buzzer beater του Μικαουτάτζε η Βιγιαρεάλ…

Μεγάλο διπλό για τη Βιγιαρεάλ, που πέρασε με 2-1 από την έδρα της Βαλένθια, επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στην 8η θέση. Ακόμα μια ήττα για τις «Νυχτερίδες» που παρέμειναν στην προτελευταία θέση. «Λυτρωτής» για το «Κίτρινο Υποβρύχιο» ο Μικαουτάτζε, που σκόραρε στο 90+6’. Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες.

Στο 38ο λεπτό και έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι υπέρ της Βαλένθια, με τον Πεπέλου να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικά τον Γκουλάσι για το 1-0. Στο 50’ η κεφαλιά του Μορένο, μετά από σέντρα του Φρίμαν δεν στάθηκε ικανή για να νικήσει τον Ντιμιτριέφσκι, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι «Νυχτερίδες» έφτασαν μια…ανάσα από το να πάρουν αέρα δύο τερμάτων με σουτ του Γκαγιά, το οποίο σταμάτησε με δυσκολία ο Γκουλάσι.

Στο 55’ οι γηπεδούχοι είδαν το γκολ του Τάρεγκα να ακυρώνεται ως οφσάιντ, ενώ στο 58’ ο Ντανζούμα έφυγε στον χώρο, πάτησε περιοχή και σούταρε, με τον Γκουλάσι να του λέει όχι. Στο 69ο λεπτό και την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα, όταν μετα από εξαιρετική συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Καρντόνα που έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και βρήκε τον Φρίμαν, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντιμιτριέφσκι για το 1-1.

Στο 79’, οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν, καθώς ο Γκέιγ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε το «Κίτρινο Υποβρύχιο» με δέκα παίκτες. Στο 89’ είδε και η Βαλένθια παίκτη της να αποβάλλεται και πιο συγκεκριμένα τον Έλιοτ και στο 90+6’ η Βιγιαρεάλ βρήκε γκολ νίκης, όταν ο Μάσια έβγαλε τον Μικαουτάτζε στον χώρο, με τον Γεωργιανό να κάνει υπέροχη ατομική προσπάθεια και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιμιτριέφσκι, Μαφέο(77’ Ούγκρινιτς), Ντε Χάας(77’ Ντούρο), Τάρεγκα, Γκαγιά, Ρόχα, Πεπέλου, Οτόρμπι(14’ Ράμπα, 70’ Μαρτίνεθ), Ροντρίγκεθ, Ντανζούμα, Γκέρα(70’ Έλιοτ)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Γκουλάσι, Μουρίνο, Φόιθ(65’ Μολέιρο) Βέιγκα, Φρίμαν, Ακχομάς(65’ Μικαουτάτζε), Μάσια, Γκέιγ, Μπιουκάναν(87’ Ναβάρο), Πέρεθ(65’ Καρντόνα), Μορένο(82’ Κομεσάνια)

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Sponsored by Cyta Business