Με την ολοκλήρωση της χρονιάς 2021 (σ.σ. απομένει το ΑΠΟΕΛΟμόνοια), πέραν της μάχης για την κάθε ομάδα και τους στόχους που έχει, υπάρχει και το ενδιαφέρον για το ποιος πετάει συχνότερα την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Από τις 12 ομάδες μας, στις 7 ο σέντερ φορ έχει τον πρώτο λόγο, ενώ στις υπόλοιπες 5 την πρωτιά την έχει άλλος ποδοσφαιριστής και όχι ο κεντρικός επιθετικός.
Ξεκινάμε από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα ο οποίος έχει τους Μπακαλί Νταμπό και Ιωάννη Πίττα στα πέντε γκολ μέχρι στιγμής. Οι δύο τους φέρεται να κάνουν την μάχη για την πρωτιά στα γκολ της ομάδας. Πέρσι ο Πίττας σταμάτησε στα 13 ενώ ο Νταμπό στα έξι.
Στην ΑΕΚ ο Ιβάν Τρισκόφσκι είναι στα 8 γκολ και προηγείται στην σχετική λίστα, ακολουθεί ο Ντάρμπισαϊαρ με 6 μέχρι στιγμής. Ο Σκοπιανός επιθετικός πέρσι σταμάτησε στα 16 με την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο Άγγλος φορ είχε 14 στην Αυστραλία από όπου αγωνιζόταν.
Στον Άρη ο Μάριους Στεπίνσκι είναι στα πέντε γκολ και είναι η αλήθεια το μεγάλο φαβορί για πρώτος σκόρερ στην ομάδα του. Ακολουθούν οι Σικόρσκι και Σπόλιαριτς με 3 γκολ. Ο Πολωνός πέρσι είχε σταματήσει στα 9 γκολ, ο Σικόρσκι έκανε καταπληχτική χρονιά στην β κατηγορία με 24 γκολ, ενώ ο Σπόλιαριτς δεν είχε σκοράρει με την φανέλα της ΑΕΚ.
Στην τέταρτη ομάδα στο πρωτάθλημα την Ανόρθωση, ο Αμρ Ουάρτα δείχνει να παίζει μόνος προς το παρών με τα 7 γκολ που έχει πετύχει. Ο Αιγύπτιος είναι δύο γκολ πίσω από το να πετύχει ρεκόρ καριέρας σε μια χρονιά, που ήταν 8 από την περίοδο 2017/18 στον Ατρόμητο. Οι Ντέλετιτς, Χριστοδουλόπουλος και Αρτυματάς ακολουθούν με 3 γκολ.
Στην Πάφο ο Όνι Βαλακάρι είναι στα 7 γκολ και ακολουθεί ο Σεμέδο με 4. Ο Φιλανδός είναι προφανώς το φαβορί για την άτυπη αυτή μάχη μεταξύ των δύο. Ο Βαλακάρι σταμάτησε στα 13 πέρσι, ενώ ο Σεμέδο στην Γαλλική Γκρενόμπλ είχε έξι.
Η εξάδα κλείνει με την περσινή πρωταθλήτρια Ομόνοια, να έχει τον Παπουλλή στα 3 γκολ και τους Τζιωνή, Λέζιακς, Ντούρις και Τσέποβιτς στα 2. Εδώ δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη αφού οι αποστάσεις είναι ελάχιστες. Ο Ελλαδίτης πέρσι σταμάτησε στα 8 γκολ. ο Ντούρις είχε μόλις 2, ο Λέζιακς δεν είχε σκοράρει, ο Τζιωνής είχε 7 ενώ ο Τσέποβιτς σε Μπουριράμ και Ομόνοια πέρσι είχε 13 γκολ συνολικά.
Στο ΑΠΟΕΛ έχουμε ένα κεντρικό αμυντικό να προηγείται στην σχετική λίστα, καθώς ο Καρώ πέτυχε 4 γκολ ενώ ο Κβιλιτάια έχει 3. Η λογική λέει πως ο Γεωργιανός θα ξεπεράσει τον Κύπριο αμυντικό στην πορεία, και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί. Ο Καρώ πέρσι δεν είχε βρει δίχτυα ενώ ο Κβιλιτάια είχε σημειώσει 13 με την φανέλα της Ανόρθωσης.
Ο Ολυμπιακός έχει τους Ευτυχίδη, Γουστάβο και Σάλι με 2 γκολ σε μια μάχη που δεν έχει μέσα καθαρό σέντερ φορ. Οι Γουστάβο και Σάλι είχαν πετύχει 4 γκολ πέρσι ενώ τα φετινά ήταν τα πρώτα του Ευτυχίδη για το πρωτάθλημα.
Η ΑΕΛ έχει τον Τσέποβιτς με 4 και τους Μαΐντεβατς και Μάζουρεκ (που αποχωρεί) από 3. Μπορεί να μην έχει το εύκολο γκολ η ΑΕΛ φέτος, αλλά οι επιθετικοί της (όπως και στον Απόλλωνα) κάνουν αμ μη τι άλλο την μάχη. Ο Σέρβος είχε πετύχει 3 γκολ πέρσι στην Ισπανία, ο Μαΐντεβατς σε ΑΕΛ και Εθνικό πέτυχε 7 ενώ ο Μάζουρεκ ένα.
Η Δόξα είναι ίσως η μοναδική ομάδα που δεν έχει αμφιβολία το ποιος θα είναι ο πρώτος της σκόρερ. Ο Σαντίκ με τα 8 γκολ έχει δημιουργήσει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Τιτζιανί που είναι στα 2. Ο Φιλανδός σταμάτησε στα 18 πέρσι ενώ μετράει 56 γκολ συνολικά σε 92 εμφανίσεις με την φανέλα της Δόξας.
Η νεοφώτιστη ΠΑΕΕΚ έχει τους Μπάμπιτς, Φερνάντο και Έσσελινγκ στα 2 γκολ. Ο Μπάμπιτς είναι δανεικός από την ΑΕΛ, με τον Κροάτη φορ να έχει πετύχει 7 γκολ πέρσι. Οι Έσσελινγκ και Φερνάντο ήταν και πέρσι στην ΠΑΕΕΚ έχοντας και οι δύο από τρία γκολ σημειώσει.
Τέλος στον Εθνικό Άχνας οι Φλοριάν και Φόλμπρεχτ είναι στα 3 γκολ. Ο Γάλλος επιθετικός στην περσινή χρονιά με την ΑΕΚ είχε 5 γκολ ενώ ο Φόλμπρεχτ πέτυχε 3.

Αριστείδου Μιχαήλ