Στην «Αρένα» πέφτει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί την Πάφος FC. Οι δύο ομάδες δίνουν τον τελευταίο τους αγώνα για το 2021 κι ασφαλώς η κάθε μία θέλει τη νίκη για τους δικούς της, ξεχωριστούς λόγους.

AEK: Ποιο μεγαλύτερο κίνητρο θα μπορούσε να είχε από το να ανέβει στην κορυφή και μάλιστα να απολαμβάνει τη μοναξιά της, στο τέλος της χρονιάς; Η ομάδα της Λάρνακας έχει μπροστά της μία τεράστια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες του Απόλλωνα, της Ομόνοιας και του Άρη, αφενός για να μείνει μόνη στο πρώτο σκαλοπάτι, αφετέρου για να αυξήσει τη διαφορά από τις προαναφερθείσες ομάδες.
Ο Νταβίντ Καταλά δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο λόγω καρτών Μάμα και στους τραυματίες Εγγλέζου και Γκαρσία. Ο Τούμπας θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στα στόπερ και τους Ροσάλες-Τάντι ως μπακ, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Λουΐς Γκουστάβο και Άμπραχαμ θα βρίσκονται στη μεσαία γραμμή, με του Ακοράν και Γκιούρτσο στα άκρα και τους Τρισκόφσκι-Νταρμπισάιαρ στην κορυφή. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Εσπινόσα, ενδεχομένως κι ο Ρόμο.

ΠΑΦΟΣ FC: Οι βαθμολογικές απώλειες ομάδων που βρίσκονται… τριγύρω της, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την παφιακή ομάδα ώστε με «διπλό», να βγει… διπλά κερδισμένη, ενώ θα ανέλθει μόνη στην τέταρτη θέση.
Ο Ντάρκο Μίλανιτς δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο λόγω καρτών Ζάιρο και στον τραυματία Μπεριγκό, που μετέβη στη Γαλλία για να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας. Αμφίβολος ο Πάντσεον που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού.
Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Ρούντκο θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Κβίντα και Μπάριτς ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με δεξιά τον Αουρέλιο και αριστερά τον Πάγιτς. Στη μεσαία γραμμή, επικρατέστεροι είναι οι Πάνιτς, Ντράγκομιρ και Βαλακάρι. Στα άκρα της επίθεσης οι Σεμέδο και Ναβαρόνε είναι τα φαβορί, με τον Αμπντουσαλάμοφ στην κορυφή.

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΕΚ (4): Ακοράν, Μιλίτσεβιτς, Τάντι, Ροσάλες (2).
ΠΑΦΟΣ FC (4): Σεμέδο, Μπάριτς, Πάντσεον, Πάγιτς (2).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ανδρέας Βεντούρης