Θυμίζουμε πρωτίστως, για τη διαδικασία της… σύγκρισης, τα ζευγάρια της αρχικής κλήρωσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία φυσικά ακυρώθηκε:
Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν
Ζάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ
Ίντερ – Άγιαξ
Σπόρτινγκ – Γιουβέντους
Τσέλσι – Λιλ
Παρί Σ.Ζ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ιδού και τα ζευγάρια που προέκυψαν από την επαναληπτική κλήρωση:
Ζάλτσμπουργκ – Μπάγερν
Σπόρτινγκ – Μάντσεστερ Σίτι
Μπενφίκα – Άγιαξ
Τσέλσι – Λιλ
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
Ίντερ – Λίβερπουλ
Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
Στο μεγάλο ζευγάρι Παρί-Ρεάλ, χαμένες είναι και οι δύο. Η «βασίλισσα» αρχικά θα αντιμετώπιζε την Μπενφίκα, όμως το εμπόδιο για τα προημιτελικά είναι ασφαλέστατα πολύ ψηλότερο σε σχέση με τους Πορτογάλους. Το ίδιο ωστόσο μπορεί να ειπωθεί και για τη γαλλική ομάδα, καθώς, η τωρινή Γιουνάιτεντ, έμοιαζε ως πιο βολικός αντίπαλος από τη Ρεάλ. Χαμένες επίσης οι Ίντερ και Λίβερπουλ που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, ενώ αρχικά έτυχε της ιταλικής ομάδας ο Άγιαξ και της αγγλικής η Ζάλτσμπουργκ. Άτυχη και η Σπόρτινγκ, που θεωρητικά θα είχε περισσότερες πιθανότητες με τη Γιουβέντους, παρά τώρα με τη Σίτι. Όπως θεωρητικά ήταν καλύτερη η κλήρωση για την ιταλική ομάδα με την πορτογαλική, παρά τώρα με τη Βιγιαρεάλ.

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ
Πρώτη πρώτη η Μπενφίκα σ’ αυτή την κατηγορία, που η αρχική κλήρωση της ανέδειξε ως αντίπαλο τη Ρεάλ, όμως εν τέλει θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, ο οποίος μπορεί να είχε εκπληκτική παρουσία στους ομίλους, αλλά κακά τα ψέματα θεωρείται πιο… ελκυστικός! Σε καλύτερη μοίρα και οι Ολλανδοί, καθώς η Μπενφίκα θεωρείται πιο βατή αντίπαλος από την Ίντερ…
Καλύτερη ήταν η… δεύτερη κλήρωση για τη Βιγιαρεάλ, που αρχικά θα αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως σαφώς έχει περισσότερες ελπίδες κόντρα στη φετινή Γιουβέντους. Το ίδιο ισχύει και για την Μπάγερν, που ενώ αρχικά είχε πιο ζόρικη κλήρωση με την Ατλέτικο, εν τέλει έπεσε με την πρωτάρα στη φάση των «16», Ζάλτσμπουργκ, αλλά και για τη Σίτι, που απέφυγε το ταξίδι στην Ισπανία κι έπεσε στην πιο βατή Σπόρτινγκ. Η Γιουνάιτεντ είχε δύο δύσκολες κληρώσεις, αλλά μάλλον καλύτερη φαντάζει η Ατλέτικο από την Παρί.

«ΤΑΜΑΜ» ΓΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
Κερδισμένο και χαμένο έχουμε και στο μοναδικό ζευγάρι που αναδείχθηκε τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κλήρωση. Λουκούμι για τη Τσέλσι, που ως δεύτερη στον όμιλό της θα μπορούσε να πέσει με Ρεάλ ή Μπάγερν, εν τέλει της έτυχε η Λιλ, η οποία μολονότι έκλεισε εντυπωσιακά τον όμιλό της, ασφαλώς θεωρείται πολύ πιο προσιτός αντίπαλος., Ούτε παραγγελία να το ‘χε κάνει ο Τόμας Τούχελ…

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω μπορούν κάλλιστα να ανατραπούν. Είναι πολλές φορές άσκοπο να προβαίνεις σε εκτιμήσεις για τις κληρώσεις του Δεκεμβρίου, όταν οι ομάδες θα αναμετρηθούν τον Φεβρουάριο, δηλαδή ακριβώς δυο μήνες μετά. Μέχρι τότε, αλλάζουν τα φεγγάρια τους με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της περσινής Τσέλσι, που τον Δεκέμβριο (επί Λάμπαρντ) κανείς δεν της έδινε πιθανότητες για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τον Μάιο ήταν αυτή που πανηγύρισε στο Ντραγκάο.

Ανδρέας Βεντούρης