Η Ομόνοια χρειάζεται απαραιτήτως τη νίκη στο επικείμενο παιχνίδι με τον Άρη. Οι λόγοι ευνόητοι και δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταγραφούν. Εφόσον υλοποιήσει το στόχο της, τότε θα καταφέρει:
α) Nα μειώσει την απόσταση από τον προσεχή της αντίπαλο στο -6. Η Ομόνοια είναι στους 10 και ο Άρης στους 19 βαθμούς, έχοντας φυσικά κι ένα παιχνίδι λιγότερο (με ΑΕΛ), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει δεδομένους τους τρεις βαθμούς. Άρα το πρώτιστο ζητούμενο είναι η μείωση της διαφοράς στο μείον έξι…
β) Να ξεπεράσει στη βαθμολογία την Ανόρθωση. Μετά την ήττα που δέχθηκε στο ΓΣΠ, η «κυρία» έμεινε στους 12 βαθμούς κι αν η Ομόνοια νικήσει τον Άρη, τότε θα ανέβει στους 13…
γ) Να εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι ΑΕΚΑΠΟΕΛ. Θα ξέρει ότι θα είναι δεδομένο, εάν η ίδια κερδίσει το δικό της παιχνίδι που προηγείται της αναμέτρησης στην «Αρένα». Είτε θα φτάσει το ΑΠΟΕΛ (αν νικήσει η ΑΕΚ), είτε θα μειώσει την απόσταση από την ομάδα της Λάρνακας (με «διπλό» του ΑΠΟΕΛ), ή θα μειώσει τη διαφορά κι από τους δύο!
Με νίκη λοιπόν επί του Άρη, γίνεται αντιληπτό πως οι τρεις βαθμοί δεν θα ‘ναι το μοναδικό της κέρδος. Θα είναι παράπλευρα τα οφέλη για τους «πράσινους», που έχουν στην αποστολή τους 22 ποδοσφαιριστές.
Ο Χένινγκ Μπεργκ ενδέχεται να διατηρήσει τους… δέκα από τους έντεκα που επέλεξε στο Δασάκι κόντρα στον Εθνικό, με μοναδική πιθανή διαφοροποίηση τη θέση στο τέρμα, με τον Ουζόχο να παίρνει τη θέση του Παναγή.

Ανδρέας Βεντούρης