Η εμφάνιση στο Μπακού κόντρα στην Καραμπάχ, το θετικό αποτέλεσμα, η γκολάρα του Γιόρντι Γκόμεθ, η παρουσία των νεαρών, όλα αυτά μαζί είναι σοβαροί λόγοι για να δημιουργηθούν χαμόγελα στην Ομόνοια κατά την επιστροφή της στην Κύπρο.
Οι «πράσινοι» ωστόσο γυρίζουν τον διακόπτη, έχοντας μπροστά τους ένα παιχνίδι το οποίο κακά τα ψέματα, η σημασία του είναι μεγαλύτερη. Το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Δευτέρα δεν είναι καθοριστικό με όλη τη σημασία της λέξεως, αλλά θα κρίνει πολλά ως προς το πώς θα προχωρήσει η Ομόνοια στο προσεχές διάστημα.
Ο Χένινγκ Μπεργκ «έδειξε» σε μεγάλο βαθμό με τις επιλογές του στο Αζερμπαϊτζάν τι σκέφτεται για τον αγώνα της Δευτέρας. Από την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο Μπακού, μόλις οι δύο θα είναι σίγουρα βασικοί στο ΓΣΠ. Ο λόγος για τους Ουζόχο και Λανγκ.
Ο Νορβηγός τεχνικός χρησιμοποίησε ως αλλαγή τους Ντίσκερουντ, Γκόμεθ, Λοΐζου, Λέζιακς και Χούμποτσαν, ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Σέχου, Παπουλής, Τζιωνής, Τσέποβιτς και Ατιέμγουεν.
Είναι προφανές ότι οι πλείστοι εκ των προαναφερθέντων, θα πάρουν φανέλα βασικού στο ντέρμπι της Δευτέρας. Απ’ εκεί και πέρα, με την επιστροφή της αποστολής στην Κύπρο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση των ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού κι ο λόγος για τους Γιούστε, Μπασιρού και Φαμπιάνο.

Ανδρέας Βεντούρης