Ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων στον Super Sport Fm 104.0 που έγιναν μέχρι στιγμής για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.
ΑΕΚΑΕΛ
Για τη φάση του 16΄’  και το πέναλτι που τελικά δεν δόθηκε για την ΑΕΛ: «Ο Τόμοβιτς παίρνει δεξιότερα το πόδι του, είτε θελημένα, είτε απερίσκεπτα. Για μένα έκανε δεύτερη κίνηση. Γιατί άνοιξε το πόδι του δεξιότερα; Για μένα ήταν παράβαση. Αφού ήξερε τι είδε ο διαιτητής και αφού το επιβεβαίωσε μέσω του on field review, γιατί να μην υποδείξει το πέναλτι; Για μένα η κίνηση του ποδιού ήταν εσκεμμένη, για να μην αφήσει τον παίκτη να πάει στην μπάλα. Δεν έπρεπε να αλλάξει την απόφαση του».
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Για το χέρι του Πηλέα στη σέντρα του Κα: «Ο διαιτητής είδε τη φάση και αποφάσισε ότι ήταν σωστή η πρώτη του απόφαση. Η κίνηση του χεριού ήταν σε αφύσικη θέση. Άνοιξε τον όγκο του και για μένα έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Έπρεπε να δεχθεί την θέση του VAR. Έμεινε εκτεθειμένος ο διαιτητής. Κακώς δεν δόθηκε πέναλτι».
ΑΡΗΣ-ΠΑΦΟΣ FC
Για το πέναλτι που ζήτησε ο Άρης: «Φαίνεται να υπάρχει ανεπαίσθητη επαφή στα παπούτσια. Για μένα σωστά δεν τιμώρησε ο διαιτητής και για αυτό δεν επέμβηκε ο VAR».
ΠΑΕΕΚ – ΔΟΞΑ
Για το πέναλτι της Δόξας: «Αν τιμωρήθηκε η πρώτη φάση, βλέπουμε μόνο την κίνηση του κορμιού. Σε αυτή τη φάση υπάρχει μυστήριο. αν είναι το δεύτερο πολύ κακώς το έδωσε. Αν είναι το πρώτο, δεν είδαμε καθαρά εμείς. Φαίνεται να γέρνει προς την μπάλα, όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε. Ο VAR δεν είδε κάτι διαφορετικό και βασίστηκε στην απόφαση του διαιτητή».
Για το πέναλτι της ΠΑΕΕΚ: «Υπάρχει καθαρό τράβηγμα. Ήταν σωστός ο διαιτητής. Τον δικαίωσε και η λήψη».