Το θέμα του… διαζυγίου της Ομόνοιας με τον Αθλητικό της Διευθυντή Νεόφυτο Λάρκου είναι αυτό που κυριαρχεί στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα και όχι άδικα. Για κάποιους ήταν έκπληξη η εξέλιξη αυτή, για κάποιους άλλους που γνώριζαν περισσότερα πράγματα μέσα στην ομάδα ίσως να μην ήταν και τόσο.
Για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ομάδας ήταν έκπληξη αυτό που συνέβη και φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις τοποθετήσεις του προέδρου του Ομίλου Παλαιμάχων της Ομόνοιας Νίκου Πατίκκη ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy για τις εξελίξεις.

«Θεωρώ ότι ο Νεόφυτος Λάρκου στα δύο χρόνια και κάτι που δούλεψε στην ομάδα μας έκανε πολύ καλή δουλειά και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά τα αποτελέσματα. Τα τελευταία δύο χρόνια πανηγυρίσαμε δύο πρωτιές, η Ομόνοια επέστρεψε στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από δέκα χρόνια, μπήκαμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας σε ευρωπαϊκούς ομίλους και την αμέσως επόμενη χρονιά αυτό επαναλήφθηκε. Όλα αυτά είναι εκεί με τον Νεόφυτο Λάρκου Αθλητικό Διευθυντή. Ακόμα και φέτος η χρονιά δεν τελείωσε και πίστευα και πιστεύω ότι και φέτος θα πάμε καλά. Το τι έγινε και προέκυψε αυτή η εξέλιξη δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ήταν πράγματι έκπληξη για εμάς. Ότι και να έγινε όμως, εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε το Νεόφυτο Λάρκου για τις υπηρεσίες του και για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα μας με την εξαιρετική δουλειά του. Τα αποτελέσματα φάνηκαν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, η ζωή συνεχίζεται, ουδείς αναντικατάστατος» μας είπε ο κύριος Πατίκκης και πρόσθεσε στο ερώτημα αν θα επηρεαστεί η ομάδα από την εξέλιξη αυτή:
«Δεν πιστεύω να επηρεαστεί η ομάδα, γιατί να επηρεαστεί; Θα γυρίσουν όλοι σελίδα όντας επαγγελματίες. Το είπα και πριν ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν έφευγε ο προπονητής ίσως να χρειαζόταν ένα διάστημα για τους ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αλλά και στον κόσμο οποίος θα ήταν «διχασμένος», κάποιοι θα ήταν χαρούμενοι και κάποιοι όχι. Με τον Αθλητικό Διευθυντή είναι διαφορετικό».

Χρίστος Χρίστου