Ο Τιμούρ Κετσπάγια παραδέχθηκε το… αυτονόητο, ότι δηλαδή ο ίδιος σκέφτεται και το ματς της Κυριακής με την Πάφο F.C, ωστόσο το πρωτάθλημα μπαίνει σήμερα το απόγευμα για λίγο στην άκρη.
Οι ποδοσφαιριστές εξάλλου που θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο του «A Le Coq Arena», δεν γίνεται να σκέφτονται την αναμέτρηση με την παφιακή ομάδα, παρά μόνο τη Φλόρα Ταλίν (17:30).
Ρεαλιστικά ομιλούντες, οι πιθανότητες πρόκρισης από τον δεύτερο όμιλο του Europa Conference League είναι ελάχιστες. Αυτό δεν σημαίνει πως η Ανόρθωση θα αγωνιστεί απλά και μόνο για να βγάλει την υποχρέωση. Τα κίνητρα υπάρχουν και συγκεκριμένα:
ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ: Πάντοτε το πρεστίζ παίζει το δικό του ρόλο σε τέτοιου είδους παιχνίδια, κυρίως τα ευρωπαϊκά. Αυτό λοιπόν είναι το ένα κομμάτι.
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε πει στην πρόσφατη εκπομπή «ΑΝΟλα στη φόρα» πως η νίκη επί της Ομόνοιας άλλαξε τη ψυχολογία. Σκεφτείτε πόσο περισσότερο θα βοηθήσει ένα ευρωπαϊκό «διπλό».
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: Η ισοπαλία πριν από δυο βδομάδες στο ΓΣΠ έβαλε στο ταμείο το ποσό των 166.000 ευρώ, αυτή τη φορά όμως» θέλει να πάρει το μάξιμουμ, δηλαδή το μισό εκατομμύριο της νίκης και να ανεβάσει το κέρδος από τα αποτελέσματα του δευτέρου ομίλου στη διοργάνωση στις 666.000 ευρώ…
ΠΛΑΝΟ: Ο Τιμούρ Κετσπάγια αναμένεται πως θα προβεί σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, λαμβάνοντας υπόψη πως έχει το μυαλό του και στον αγώνα με την Πάφος F.C. Ο Τζουρ θα βρίσκεται στο τέρμα για τρίτο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Αντωνιάδης, Αβραάμ, Χριστοφή, Πόποβιτς, ενδεχομένως και ο Μιχάλης Ιωάννου στη μεσαία γραμμή.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ο Κári á Høvdanum από τα Νησιά Φαρόε θα είναι ο διαιτητής του σημερινού αγώνα. Βοηθοί του οι Andrew Christiansen και Dan Petur Pauli Højgaard, με τέταρτο τον Alex Troleis.
** Στον άλλο αγώνα του δευτέρου ομίλου, η Γάνδη υποδέχεται την Παρτίζαν στο Βέλγιο στις 19:45.
** Στη βαθμολογία του ομίλου, η Γάνδη είναι στην κορυφή έχοντας το απόλυτο με 9 βαθμούς, ακολουθεί η Παρτίζαν με 6, ενώ Ανόρθωση και Φλόρα έχουν από έναν βαθμό.

Ανδρέας Βεντούρης