Στις 20 Αυγούστου, η ΑΕΚ ρίχθηκε στη μάχη του πρωταθλήματος. Κόντρα στη Δόξα στην Αρένα, η ομάδα πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση, μένοντας στο 1-1. Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι και η νέα χρονιά θα είναι μια από τα ίδια, με την ομάδα να μην δείχνει προοπτική για να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική πορεία.
Η διοίκηση της ΑΕΚ πήρε το ρίσκο για πολλές προσθαφαιρέσεις. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όταν και ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος είχαμε εκκαθάριση του ρόστερ και ενίσχυση με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή (κάποιοι δεν υπολογίζονταν έτσι και αλλιώς) πέρασαν την πόρτα της εξόδου. Φερνάντες, Χέιτλι, Τέουνκενς, Τρουγιόλς, Σπιρόφσκι, Γκαρσία και Σούτερντεν αποτέλεσαν παρελθόν.
Με μια μεταγραφική αντεπίθεση, ο Τσάβι Ρόκα έντυσε στα κιτρινοπράσινα τους Λεάλ, Γκιούρτσο, Εσπινόσα, Ροσάλες και Τόμοβιτς, με τους πλείστους να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην αγωνιστική ανάκαμψη, αφού με την ποιότητα, τις εμπειρίες και κυρίως την ικανότητα τους έχουν βοηθήσει την ομάδα στο μέγιστο βαθμό.
«Οι συμπαίκτες μου είναι ο λόγος που τα πάω καλά» δήλωσε μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ, ο Ιωακείμ Τούμπας. Πως να μην αυξηθούν τα clean sheets του νεαρού τερματοφύλακα, όταν η βασική αμυντική 4άδα αποτελείται από τους Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς και Γκαρσία;
Είναι αποδεδειγμένο πως όταν γίνεται… ένεση ποιότητας, επωφελούνται και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Θα είχε την ίδια ανέλιξη ο Τούμπας, αν αγωνιζόταν βασικός στην περσινή ΑΕΚ; Ασφαλώς και όχι…
Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει τρομερή ποιότητα, αλλά και βάθος που είναι πολύ σημαντικό και αυτό θα φανεί όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στη σεζόν.
Ποδοσφαιριστές όπως οι Εσπινόσα, Τιάγκο, Νταρμπισάιαρ, Φαράζ και Άμπραχαμ έρχονται από τον πάγκο στα τελευταία παιχνίδια και αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη, ότι η φετινή ΑΕΚ είναι φτιαγμένη για μεγάλη πράγματα.
Πιο κάτω παραθέτουμε τις ενδεκάδες από τα παιχνίδια με Δόξα (1η αγωνιστική) και ΑΕΛ (11η αγωνιστική) για να φανεί η μεγάλη διαφορά…
Η ενδεκάδα της πρεμιέρας κόντρα στη Δόξα: Μαρτίνεθ, Φερνάντες (79′ Τάντι), Χριστοφόρου (67′ Τρουγιόλς), Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Γκουστάβο, Μάμας (76′ Αναστασίου), Μακρής (67′ Ολατούντζι), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Ρόμο
Η τελευταία ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΛ: Toύμπας, Τάντι (60′ Γκαρσία), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Ροσάλες, Γκουστάβο, Μάμας (60’ Άμπραχαμ), Ακοράν (71′ Φαράζ), Γκιούρτσο, Τρισκόφσκι, Ρόμο.

Ανδρέας Ανδρέου