Μπορεί να μην έχουμε φτάσει καν στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τη νέα σεζόν να διαδέχθηκε ένα ιδιαίτερα δραστήριο καλοκαίρι λόγω του EURO 2020 και των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως οι ποδοσφαιριστές της Premier League ήδη απέδειξαν πως έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, και είναι έτοιμοι να χαρίσουν στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό μία σεζόν, που ανάλογή της, δύσκολα θα βρει κάποιος…
Τουλάχιστον αναφορικά με την παραγωγικότητα και των αριθμό τερμάτων! Συγκεκριμένα, στην 9η στροφή του πρωταθλήματος έλαβε χώρα το μεγαλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος, καθώς επιτεύχθηκαν 40 γκολ σε τρεις ημέρες.
Σε τέσσερα από τα 10 ματς μάλιστα, οι ομάδες πανηγύρισαν αθροιστικά για πέντε ή περισσότερες φορές, ενώ η 14η Οκτωβρίου θα μείνει χαραγμένη βεβαίως στο μυαλό των φίλων της Λίβερπουλ, για την ιστορική νίκη που σημείωσε η ομάδα τους με 5-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Μέχρι πρότινος, η πιο παραγωγική αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν η πρεμιέρα των 34 γκολ. Πλέον, ο αριθμός διαφοροποιήθηκε… Τα 40 γκολ προηγούνται, την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ και η Νόριτς είναι οι μοναδικές ομάδες της Premier League που δεν σκόραραν.

Αναλυτικά τα γκολ ανά αγωνιστική στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος:
1η αγωνιστική: 34 γκολ
2η αγωνιστική: 25 γκολ
3η αγωνιστική: 26 γκολ
4η αγωνιστική: 22 γκολ
5η αγωνιστική: 24 γκολ
6η αγωνιστική: 26 γκολ
7η αγωνιστική: 24 γκολ
8η αγωνιστική: 30 γκολ
9η αγωνιστική: 40 γκολ