Ήττα σοκ, ήττα για προβληματισμό, ήττα για παραδειγματισμό. Αυτές είναι οι προεκτάσεις του αποτελέσματος με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο για την Ομόνοια.
Οι «πράσινοι» όπως παρουσιάστηκαν στο γήπεδο, δέχθηκαν φυσιολογικά το ανέλπιστο αυτό αποτέλεσμα.
Ειδικά, η αντίδραση στο β’ ημίχρονο, ήταν τέτοια που διευκόλυνε την αντίπαλη ομάδα για να φτάσει στη νίκη και να οδηγήσει αντίστοιχα την Ομόνοια σε μία ήττα που είναι σαν…γκέλα ολκής.
Μπορεί να υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος για να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο, όμως η αλήθεια είναι ότι επιβάλλεται τεράστια βελτίωση για να τα καταφέρει.
Για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο Μακάρειο, οι ευθύνες είναι μεγάλες και συνολικές. Από την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Οι οποίοι προφανώς έμειναν στη νίκη με τον Απόλλωνα και στην καλή παρουσία στη Βασιλεία.
Απέτυχαν όμως να μπουν στο ρυθμό και στις συνθήκες του αγώνα με την ΠΑΕΕΚ με αποτέλεσμα να κάνει άλμα ( όχι απλά βήμα) προς τα πίσω και να δημιουργήσει εκ νέου κλίμα και εικόνα απογοήτευσης στον κόσμο.
Έρχεται την Παρασκευή το νέο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ και ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι και ότι επίσης, δεν υπάρχει καν δικαίωμα για νέες βαθμολογικές απώλειες.
Τα υπόλοιπα, είναι θέμα προπονητή και ποδοσφαιριστών, να τα διορθώσουν για να πείσουν εκ νέου ότι μπορεί η φετινή Ομόνοια, να υπερασπιστεί το τρόπαιο του πρωταθλήματος.