Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ Μάκης Σεργίδης ανέλυσε το ντέρμπι του Τσιρείου ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ανόρθωση.
«Ίσως να ήταν το πιο ωραίο φετινό παιχνίδι στο πρωτάθλημα και ειδικότερα το α’ ημίχρονο με τις πολλές φάσεις εκατέρωθεν, τα γκολ και το θέαμα. Φαίνεται ότι δε της βγαίνει το Τσίρειο της Ανόρθωσης και γενικότερα μακριά από την έδρα της είναι διαφορετική σε σχέση με τα ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αν και ήταν πολύ καλή κόντρα στην ΑΕΛ» μας είπε αρχικά.
Για την ΑΕΛ: «Το είπε και ο προπονητής της, ότι τέτοια ματς με την εξέλιξη αυτή θα τα έχανε η ΑΕΛ τα προηγούμενα χρόνια και με αυτή την δήλωση τονίζει και ο ίδιος ότι και αγωνιστικά ανέβηκε επίπεδο η ΑΕΚ και άλλαξε και στο κομμάτι νοοτροπία και διαχείριση».
Μπορεί η Ανόρθωση να καλύψει το χαμένο έδαφος; «Θα χαθούν πολλά παιχνίδια. Ακόμα και με ομάδες θεωρητικά μικρομεσαίες δεν είναι σίγουρη η νίκη για κανέναν μεγάλο και αυτό το είδαμε να συμβαίνει. Οι βαθμοί που θα χαθούν θα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που υπολόγιζαν κάποιοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Με βάση το δεδομένο αυτό είναι και δύσκολο να χρίσουμε από τώρα τα φαβορί για τον τίτλο, για την Ευρώπη και για την εξάδα».

Χρίστος Χρίστου