Για να γραφτεί κάτι αναφορικά με τον άνθρωπο που είναι στο πηδάλιο της Κυπριακής διαιτησίας και μάλιστα κάτι απόλυτο, όπως στο κείμενο που θα διαβάσετε στη συνέχεια, πρέπει να προηγηθεί συλλογή πληροφοριών από δύο και τρία ακόμα πρόσωπα, τα οποία, είτε είναι κοντά στο Σέρβο, είτε έχουν λόγο για τη διαιτησία μας.
Αυτό ακριβώς έχω κάνει. Και δεν το έκανα σήμερα, απλά θέλησα να επιβεβαιώσω τις πληροφορίες, παρά μόνο, είναι μηνύματα τα οποία έπαιρνα εδώ και μήνες.
Από την περσινή σεζόν. Ο Μάζιτς, κάνει ότι θέλει στη διαιτησία. Ούτε καν δέχεται από κανένα άλλο να παρέμβει στο έργο του. Ακούει κάποιες απόψεις, όμως ισχύει αυτό που λέμε «κόβει και ράβει με το δικό του κεφάλι».
Αυτός θέλησε να αλλάξει το στάτους με τον υπεύθυνο του VAR. Δεν ήθελε να συνεργάζεται με το Μιχάλη Κουκουλάκη και ζήτησε από την ΚΟΠ, να φέρει δικό του άνθρωπο και έφερε το συμπατριώτη του Dalibor Djurdejevic,
Ήθελε να προωθήσει κάποιους «δικούς» του διαιτητές και τους προώθησε. Εννοώ τους νεαρότερους σε ηλικία. Ήθελε να «ξεκουράσει» τους παλαιότερους και τους ξεκούρασε στο βαθμό που ο ίδιος θέλει.
Έφερε μόνος του, ξένους για το VAR, αφού πήρε την εξουσιοδότηση από την ΚΟΠ για να καλύψει το οικονομικό μέρος.
Στις προαγωγές του καλοκαιριού, πάλι αυτός αποφάσισε ποιοι κατά την άποψη του αξίζουν να ανέβουν κατηγορία.
Λένε και μας το επιβεβαίωσαν, ότι ο Σέρβος, δεν δέχεται από κανένα υποδείξεις, όπως δεν δέχεται συνήθως και τη διαφορετική άποψη!
Μπορεί δηλαδή, να γίνουν λάθη, παραδεχτά από την κοινή γνώμη από ένα διαιτητή και αυτός να έχει διαφορετική άποψη, όπως και το αντίθετο.
Όσοι γνωρίζουν το Μάζιτς, από την παρουσία του στην ομοσπονδία, λένε ότι γενικά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αποφασίζει κατά το δοκούν.
Υπάρχουν διαιτητές, οι οποίοι θεωρούνται «δικά του παιδιά», αλλά και πάλι δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι θα τους έχει συνεχώς στο γήπεδο.
Συνηθίζει επίσης, να μιλά με διαιτητές (συνήθως μέσω μηνυμάτων) μετά τους αγώνες αλλά κάποιοι λένε ότι ενώ τους αξιολογεί καλή την απόδοση τους, στην επόμενη αγωνιστική δεν τους περιλαμβάνει στους ορισμούς.
Στην ΚΟΠ, με το μόνο άνθρωπο που έχει ανοικτή γραμμή και επικοινωνία, είναι με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας.
Ο οποίος όμως, ισχυρίζεται το ίδιο με όλους τους άλλους. Ότι ο Μάζιτς αποφασίζει όπως ακριβώς θέλει και γουστάρει.
Και κάτι τελευταίο για το Σέρβο. Αμείβεται πολύ καλά από την ΚΟΠ, όμως ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τραβήξει για άλλες πολιτείες. Στην Κίνα μάλιστα, τον περιμένουν πάντα με «ανοικτές αγκάλες» αφού εκεί έχει ισχυρές προσβάσεις αφού εκεί το 2019 και συγκεκριμένα 23-2-2019 αναδείχθηκε κορυφαίος ρεφ της χώρας!
Αυτά για το Σέρβο, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο το Σεπτέμβριο του 2020 και στη 2η του σεζόν έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο για να καταφέρει να ολοκληρώσει (χωρίς παρατράγουδα) από τη διαιτησία το πρωτάθλημα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου