Την… σπίθα που είναι αρκετή για να φουντώσει ξανά η European Super League, φαίνεται πως προσπαθεί να βάλει ο Αντρέα Ανιέλι και διάφορα άλλα αφεντικά μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.
Όπως υποστήριξε ο Αντρέα Ανιέλι, λοιπόν, αναμένεται μίτινγκ ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες ομάδες, με τις ΓιουβέντουςΡεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να συνεχίζουν να πορεύονται παρέα και να στηρίζουν την ιδέα της δημιουργίας μιας νέας διοργάνωσης που μπορεί να τους αποφέρει τεράστια έσοδα.
«Η ESL ήταν η αποδοχή από 12 ομάδες πως το ποδόσφαιρο αρνείται να αλλάξει και κάνει πολιτική, δεν παίρνει ρίσκα και δεν είναι ανταγωνιστικό, θέλει μόνο να βγάζει λεφτά. Εγώ δεν θέλω να παραιτηθώ, δεν το έκανα χθες και δεν θα το κάνω ούτε αύριο. Το σύστημα χρειάζεται μια αλλαγή και η Γιουβέντους θέλει να είναι μέρος αυτής. Αλλά μόνο μέσω διαλόγου από όλους».
Ο Ανιέλι άσκησε κριτική και στον τρόπο που λειτουργούν οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις αυτή τη στιγμή:
«Αφήνοντας στην άκρη τα αποτελέσματα, προκαλώ τον καθένα να πει ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να θεωρηθεί ως ικανοποιητικό. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή, πηγαίνει στην άκρη. Εδώ και δέκα χρόνια μιλάω με ανθρώπους για να αλλάξω το όλο σύστημα. Όταν αποφασίστηκε πως η 4η θέση στο ιταλικό ή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, τότε φάνηκε ότι ο λόγος ήταν καθαρά διαφημιστικός και όχι για το καλό του αθλήματος».