Ο Απόλλων έχει αρκετά στοιχεία να κρατήσει από το πρόσφατο ντέρμπι με την Ομόνοια. Στη ζυγαριά μπαίνουν τόσο τα αρνητικά, όσο και τα θετικά. Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού του που χρήζουν βελτίωσης και ο Τσόρνιγκερ προφανώς έχει ήδη προχωρήσει στην ανάλυση του αγώνα της περασμένης Κυριακής.
Σε μία ξεχωριστή ανάλυση μέσω του «Instat Scout», η ιστοσελίδα μας σας παραθέτει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία των «γαλάζιων» από την αναμέτρηση στο ΓΣΠ. Τι είναι το Instat Scout;
Κάτι σαν το γνωστό «Wyscout». Μια εταιρεία ανάλυσης αθλητικών επιδόσεων, η οποία παρέχει επαγγελματικά εργαλεία για ατομική και ομαδική αξιολόγηση και ανίχνευση επιδόσεων. Με ανάλυση ακόμη και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, με τεχνολογία πανοραμικών γυρισμάτων δοκιμάστηκε στο υψηλότερο επίπεδο της ΦΙΦΑ.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Αρχίζουμε με τα γενικά στατιστικά. Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία πιο κάτω, ο Απόλλων είχε 7 ευκαιρίες έναντι 5 της Ομόνοιας, περισσότερα σουτ (12 με 8), αλλά ήταν αναποτελεσματικός αφού μόλις τρία ήταν στο στόχο, εξ ου και το (πολύ μικρό) ποσοστό του 25%.

ΣΟΥΤ ΜΕ… 14%
Στην πιο κάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τα σημεία εντός κι εκτός περιοχής, απ’ όπου οι παίκτες του Απόλλωνα επιχείρησαν σουτ. Με ένα στα επτά εντός περιοχής στο στόχο και ποσοστό μόλις 14%, γίνεται αντιληπτό γιατί δεν μπόρεσε να σκοράρει στο ΓΣΠ. Στη φωτογραφία, όπου βλέπετε «Χ», αφορούν τα σουτ εκτός στόχων…

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Στην παρακάτω φωτογραφία, αντικατοπτρίζεται το πόσες φορές οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα μπήκαν στην περιοχή και το ποσοστό επιτυχίας σε τελικές εντός στόχου. Γίνεται ξανά αντιληπτό ότι το ποσοστό είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Η τελευταία φωτογραφία, αφορά την ατομική επίδοση του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Στην πρώτη στήλη (IND), ο αριθμός αντικατοπτρίζει το βαθμό απόδοσης του καθενός. Πρώτος ήταν ο Χάρης Μαυρίας με 264 και δεύτερος ο Γιώργος Μαλεκκίδης με 263.
Δεν είναι παράξενο –το αντίθετο, αν λάβουμε υπόψη ότι ο Απόλλωνας δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από την Ομόνοια στο ματς, ενώ ουσιαστικά κινδύνεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν βγήκε περισσότερο μπροστά για την ισοφάριση. Βάσει Instat Scout, ο χειρότερος σε απόδοση ήταν ο Γιάνγκα (177).

Ανδρέας Βεντούρης