Η διακοπή δίνει την ευκαιρία στους παίκτες της Ανόρθωσης (όσοι δεν είναι διεθνείς) να πάρουν ανάσες για να αντιμετωπίσουν τον επόμενο «γολγοθά» που τους περιμένει με έξι παιχνίδια σε 22 μέρες.

Από την Κυριακή 17 του μήνα ως την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, όταν θα υπάρξει εκ νέου διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, η «Κυρία» θα δώσει έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Θα δοκιμαστούν και πάλι οι αντοχές της, καθώς μάλιστα στο πρωτάθλημα έρχονται ντέρμπι.

Αυτή η… σερί εξάδα αγώνων ξεκινά με το ντέρμπι με την ΑΕΛ στη Λεμεσό (17/10) και συνεχίζεται με το παιχνίδι με τη Φλόρα Ταλίν στο ΓΣΠ (21/10). Ακολουθούν νέα ντέρμπι με την ΑΕΚ (25/10) και την Ομόνοια (29/10), ενώ μετά η Ανόρθωση θα πάει στην Εσθονία να αντιμετωπίσει τη Φλόρα (04/11). Η εξάδα των αγώνων μέχρι την επόμενη διακοπή κλείνει με παιχνίδι κόντρα στην Πάφο (07/11).

Μία απαιτητική εξάδα αγώνων που θα καθορίσει πολλά για την ομάδα της Αμμοχώστου. Από τη μία στο πρωτάθλημα έχει διαδοχικά ντέρμπι και χρειάζεται αποτελέσματα μετά τις απώλειες που είχε με Δόξα και Άρη.

Από την άλλη δεν έχει πολλές ελπίδες διάκρισης στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ μετά το μηδέν στα δύο, αλλά πέραν της βαθμολογίας υπάρχει και το γόητρο στην Ευρώπη, οι βαθμοί που μαζεύει η κάθε ομάδα στην κατάταξη της UEFA, αλλά και τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία σε κάθε νίκη ή ισοπαλία.

Ζόρικη εξάδα για την Ανόρθωση, η οποία όμως θα πάει σ’ αυτή με αλλαγμένη διάθεση και σούπερ ψυχολογία μετά τη νίκη με ανατροπή επί του ΑΠΟΕΛ.

Ειρήνη Σπυροπούλου