Έχει πολλά να κρατήσει η Ανόρθωση από τη νίκη στο ΓΣΠ. Μία νίκη που ήρθε με πολλά θετικά… Είναι η συνολική εμφάνιση, η επιστροφή στις νίκες, η νίκη επί της Ομόνοιας, η πρώτη νίκη του Κετσπάγια επί Μπεργκ, το πρώτο «διπλό» φέτος, το μηδέν στην άμυνα, η ηγετική εμφάνιση του Λάζαρου, οι παίκτες «κλειδιά» που -επιτέλους- έπαιξαν ως ομάδα, μα και η γιγαντιαία παρουσία του Λόρια στην εστία.
Η Ανόρθωση, εκ του αποτελέσματος, πήρε μία σπουδαία νίκη. Από κάθε άποψη. Γιατί πετυχαίνοντας το πρώτο της «διπλό» έδιωξε τα… σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από το «Αντώνης Καράς» τις τελευταίες ημέρες μετά την ήττα από την ΑΕΚ και γενικότερα τις τελευταίες εμφανίσεις. Μπορεί να ηρεμήσει, να δει την συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία και να πατήσει σε γερές βάσεις για να πραγματοποιήσει την αντεπίθεσή της.
«Αυτή η νίκη ήρθε την κατάλληλη στιγμή». Αυτό είπε ο Γιόζεφ Χουσμπάουερ και πολλοί συμμερίζονται αυτή την άποψη. Γιατί πιθανή νέα αποτυχία θα έφερνε σε πολύ πιο δύσκολη θέση τη βαρωσιώτικη ομάδα, αλλά και γιατί το δύσκολο πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το κομμάτι της ψυχολογίας, ήταν σημαντικό να… επανέλθει.
Αγωνιστικά, έδειξε για ακόμη μία φορά ότι με 4άδα στην άμυνα, με τον Αμπαρτζουμιάν στο δεξί άκρο, η Ανόρθωση είναι άλλη ομάδα. Ο Ντέλετιτς έκανε μία αρκετά καλή εμφάνιση και οι δύο τους περιόρισαν σημαντικά την αριστερή πλευρά της Ομόνοιας και τον Λέζιακς που κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Πόποβιτς και να βάλει στη θέση του τον Λάζαρο. Ο Ελλαδίτης, πολύ απλά, ήταν εκ των κορυφαίων της μεγάλης αυτής νίκης. Μοίρασε, σούταρε (αλλά βρήκε Φαμπιάνο), από τα πόδια του άρχισε η φάση του γκολ, όπου συνδυάστηκε μαζί με Ντέλετιτς και Ουάρντα, για να φτάσει η μπάλα στον Κατσαράβα, ενώ μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι με τις ευκαιρίες που βρήκε. «Άσος» από το μανίκι ο Ελλαδίτης που όμως θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτές τις μεγάλες εμφανίσεις, όπως και όλη η Ανόρθωση.
Το μηδέν στην άμυνα, επίσης, σημαντικό στοιχείο. Σαφώς και για να έρθει αυτό, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Λόρια. «Γίγαντας» ο γεωργιανός, που αυτή την αγωνιστική είχε άξιους συμπαραστάτες τους Ρισβάνη και Αραγιούρι.

Ήταν γενικά, ένα πολύ καλό 90λεπτο για την «Κυρία», μία ολοκληρωμένη εμφάνιση μετά από καιρό. Έβγαλε ένα αρκετά καλό αγωνιστικά πρόσωπο, όμως δεν χρειάζεται να μείνει σε αυτό. Ναι, πήρε το ζητούμενο, ναι έχει την ποιότητα και την ομάδα για να επιστρέψει δυναμικά στο πρωτάθλημα. Τα πανηγύρια όμως πρέπει να τελειώσουν το Σάββατο το πρωί, γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με την Φλόρα για το Europa Conference League, ενώ για το πρωτάθλημα έρχεται μία δύσκολη -όπως όλες- αναμέτρηση κόντρα στην Πάφος FC στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Κύπρος Εγγλέζος