Θα είναι υπερβολικό να προσδώσουμε για την Ανόρθωση τον χαρακτηρισμό του καθοριστικού, του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κανένα ματς δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο την 7η αγωνιστική.
Σίγουρα όμως, θα κρίνει πολλά για το άμεσο μέλλον της, αφού θα καθορίσει το πώς θα πορευτεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Βρισκόμενη στο -8 από την ομάδα της Λάρνακας, η «κυρία» δεν έχει καμία άλλη επιλογή πέραν της νίκης, προκειμένου να μειώσει την απόσταση αυτή.
Θα κληθεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της, όπως έχει κάνει έως τώρα στον απόλυτο βαθμό τη φετινή σεζόν κι ασφαλώς, να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, αποφεύγοντας τα λάθη των τελευταίων αγώνων.
Χρειάζεται πολύ η Ανόρθωση ένα θετικό αποτέλεσμα σε τέτοιο παιχνίδι, ώστε να ανέλθει όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αμπαρτζουμιάν και Μπουσουλάτζιτς.
Είναι πιθανόν να επιλέξει το σύστημα 3-5-2 ο Γεωργιανός τεχνικός. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Λόρια θα επιστρέψει στο τέρμα και την τριάδα στα στόπερ θα αποτελέσουν οι Ρισβάνης, Αραγιούρι κι ένας εκ των Κορρέα-Αντωνιάδη. Στα άκρα ως μπακ χαφ, θα παίξει δεξιά ο Καλτσάς κι αριστερά o Κορέια.
Στη μεσαία γραμμή δεδομένη είναι η παρουσία των Αρτυματά και Χουσμπάουερ, μένει να φανεί αν ο Τιμούρ επιλέξει τον Πόποβιτς να συμπληρώνει την τριάδα ή θα εκπλήξει με… Ουάρντα! Στην επίθεση επίσης υπάρχει ερωτηματικό, με Λάζαρο, Λάφερτι και Κατσαράβα να διεκδικούν τις δύο θέσεις.

Ανδρέας Βεντούρης