Η διαιτησία και το VAR κυριαρχούν στο τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ, με την «Κυρία» να αντικρούει τους ισχυρισμούς των «γαλαζοκίτρινων» περί αδικίας τους και να μιλά για δίκαιη νίκη.

Η όλη κουβέντα για τους διαιτητές, Κύπριους και… Ιταλούς, αδικεί την εικόνα που έδειξε η Ανόρθωση και την αντίδρασή της όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Αντίδραση που έχει μεγαλύτερη αξία, από τη στιγμή που μόλις την Πέμπτη αγωνιζόταν στην Ευρώπη, με τον Τιμούρ Κετσπάγια μάλιστα να μην προφυλάσσει βασικούς παίκτες ενόψει του ντέρμπι.

Και έχει μεγάλη αξία, γιατί η ανατροπή ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα χρονικό σημείο που θα έπρεπε θεωρητικά οι παίκτες της «Κυρίας» να είναι πιο κουρασμένοι από τον αγώνα της Πέμπτης και το ταξίδι της επιστροφής. Αντ’ αυτού η ομάδα της Αμμοχώστου έδειξε αντοχές και είχε απαντήσεις στο γκολ του ΑΠΟΕΛ, με τον Κωστάκη Αρτυματά να εξελίσσεται στον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή του αγώνα, κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Η νίκη είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, μετά τις ήττες από Δόξα και Άρη στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά και τις ήττες στο Κόνφερενς Λιγκ, αποτελέσματα που είχαν δημιουργήσει αμφιβολίες για την ομάδα. Δεν λύθηκαν, προφανώς, όλα τα προβλήματα με τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, αλλά αυτό το τρίποντο επιτρέπει στην Ανόρθωση να πάει με ηρεμία στη διακοπή για να διορθώσει ό,τι θεωρεί ο Τιμούρ Κετσπάγια πως χρειάζεται διόρθωση.

Ειρήνη Σπυροπούλου