Η αποστολή της Ανόρθωσης επέστρεψε στην Κύπρο και η εμφάνιση στην Γάνδη, παρά την προσπάθεια, δεν έφερε χαμόγελα στις τάξεις της, παρά μόνο απογοήτευση.
Το κλίμα μετά την τέταρτη ήττα στους τελευταίους πέντε επίσημους αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη, δεν είναι και στα καλύτερά του. Γενικότερα η «Κυρία» δεν είναι και στην καλύτερή της κατάσταση. Το δήλωσε άλλωστε και ο προπονητής της μετά την ήττα στην Γάνδη, πράγμα που δείχνει ότι χρειάζεται ένα… «ηλεκτροσόκ» για να συνέλθει και να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο την ουσία που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια του Αυγούστου.
Να αλλάξει πολλά, δεν μπορεί ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά και την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο. Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος μέχρι το επόμενο παιχνίδι…

Άλλωστε μία προπόνηση απομένει για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Xρειάζεται όμως να προσπαθήσει, είτε με αλλαγή τακτικής, είτε σχηματισμού, είτε με προσώπων να πάρει το ζητούμενο. Δεδομένα θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα, με τον Κορέια, τον Ντέλετιτς και τον Λάζαρο να διεκδικούν φανέλα βασικού.
Μία νίκη κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο, σε ένα ντέρμπι, θα αλλάξει τα δεδομένα και θα πάει πιο ήρεμη στην διακοπή…

Κύπρος Εγγλέζος