Θετικά είναι τα νέα που προέρχονται από τις τάξεις της ΑΕΚ ενόψει της αναμέτρησης με την ΠΑΕΕΚ, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στον προσαγωγό από το ντέρμπι με την Ομόνοια.
Απ’ εκεί και πέρα, καλά είναι εξίσου καλά τα νέα για τους Τιάγκο και Μίκελ Γκονζάλεθ. Αμφότεροι έχουν ανεβάσει ρυθμούς, χωρίς να πιέζονται φυσικά στις προπονήσεις (δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο άλλωστε) και δείχνουν πως θα είναι έτοιμοι με την επανέναρξη!
Ατομικά γυμνάζονται ακόμη οι Μιλίτσεβιτς και Άνχελ Γκαρσία, ωστόσο και για τον πρώτο υπάρχει αισιοδοξία πως θα προλάβει τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ. Αυτό ακόμη δεν ισχύει για τον Ισπανό αριστερό μπακ, ο οποίος ενδέχεται να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, με την κατάστασή του να ξεκαθαρίζει οριστικά από βδομάδας.
Δεδομένη θεωρείται η απουσία του Ροσάλες, ο οποίος, όπως γράψαμε από χθες, λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική Βενεζουέλας, δεν προλαβαίνει να επιστρέψει έγκαιρα (ολοκληρώνει μία μέρα πριν το ματς με τους νεοφώτιστους). Πέραν του Ροσάλες, από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς Μάμας και Ναούμ, με την Ανδρών και την Ελπίδων αντίστοιχα.
Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη, με τον Νταβίντ Καταλά να παραχωρεί τριήμερη άδεια στους ποδοσφαιριστές του απ’ την Παρασκευή. Ουσιαστικά η προετοιμασία για τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ θα αρχίσει από Δευτέρας…

Ανδρέας Βεντούρης