Ο Τιάγκο ήταν στην αποστολή της ΑΕΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση, ωστόσο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Νταβίντ Καταλά κι αυτό έχει την εξήγησή του. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο:
1)
Ο Βραζιλιάνος έμεινε εκτός προπονήσεων για δύο μήνες και είναι λογικό να χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς ετοιμότητας. Είναι πιο πίσω σε σχέση με τους άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ίδια θέση.
2) Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, την ίδια ώρα που οι παίκτες με τους οποίους θα διεκδικήσει φανέλα βασικού, βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Εσπινόσα, Γκιούρτσο και Ακοράν είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ βελτιωμένος παρουσιάζεται ο Φαράζ στα δύο τελευταία ματς που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.
Είναι θέμα χρόνου να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι επίσης δεδομένο όμως ότι ο Τιάγκο έχει αρκετό… δρόμο να καλύψει για να εξασφαλίσει θέση στην ενδεκάδα της ομάδας της Λάρνακας. Αυτό φανερώνει, παρεμπιπτόντως, το πλούσιο ρόστερ που διαθέτει με αρκετές και συνάμα ποιοτικές επιλογές.

Ανδρέας Βεντούρης