Με χαρακτήρα, πάθος, πλάνο και προπαντός στόφα πρωταθλήτριας, η ΑΕΚΑΡΑ πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο με 1-3! Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, παρ’ ότι αντιμετώπισε μια πολύ καλή και φορμαρισμένη ομάδα, ανταπεξήλθε στις δυσκολίες του αγώνα, στο… μπλόκο της διαιτησίας που σκανδαλωδώς άφησε τον αντίπαλο με δέκα παίκτες μέχρι το τέλος και πέτυχε το σπουδαίο διπλό που ήταν και το ζητούμενο απόψε.
Ο… εκτελεστής Καρίμ Ανσαριφάρντ, από το γύρισμα του του εκπληκτικού και MVP Στίβεν Τσούμπερ, άνοιξε το σκορ, με τον Ελβετό να πετυχαίνει το 0-2 με εκπληκτική κούρσα και να έχει και την ασίστ στο τρίτο γκολ που σημείωσε ο Χατζισαφί στο φινάλε. Σε ένα ματς, που η ΑΕΚ έβγαλε αυτοματισμούς, φαινόταν ότι έχει δουλέψει ένα συγκεκριμένο πλάνο για να χτυπήσει τον αντίπαλο και το έκανε με εντυπωσιακό τρίτο παρ’ ότι στο τέλος υπήρξε και άγχος, ενώ το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την σοκαριστική στιγμή του τραυματισμού του Λιβάι Γκαρσία στο φινάλε.
Με διάταξη 4-2-3-1, παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, με τον Αργύρη Γιαννίκη να ξεκινά με τον Άμραμπατ στο δεξί άκρο, τον Μάνταλο δεκάρι, τον Τσούπερ αριστερά και τον Καρίμ στην κορυφή. Ένας σχηματισμός, που βασιζόταν στο έντονο πρέσινγκ και στην γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και ανάπτυξη. Η ΑΕΚ κινδύνευσε στα πρώτα 17’ λεπτά σε δύο περιπτώσεις, η πρώτη στο ξεκίνημα με τον Μοχαμαντί να διώχνει πάνω στη γραμμή και η δεύτερη στο 17’, όταν ο Μήτογλου έκανε το λάθος αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί, λέγοντας όχι στον Μπαρτόλο. Ενδιάμεσα, η ΑΕΚ είχε και εκείνη τη δική της μεγάλη στιγμή με τον Άμραμπατ. Το ματς καθ’ όλη τη διάρκεια του είχε γρήγορο ρυθμό και ένταση, με την Ένωση να έχει καλά διαστήματα και άσχημα. Τα άσχημα σίγουρα αφορούσαν κάποιες αντιδράσεις στην άμυνα που δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Όπως για παράδειγμα η αδράνεια στο 33’, όταν σε στημένη μπάλα δεν βγήκαν σωστά τα μαρκαρίσματα και ο Στάνκοβιτς σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τους αντιπάλους του με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Επιθετικά η ΑΕΚ έβγαζε και δημιουργία και φαντασία και ωραίες συνεργασίες, με αποκορύφωμα αυτή του 38’, όπου ο Καρίμ πήρε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά δεν πλάσαρε σωστά. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το πέναλτι του Βόλου, όπου ο Σιμόες έκανε ένα χαζό για την εμπειρία του μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή όντας απρόσεκτος. Ευτυχώς, ο Ρεγκατέν από τα 11 βήματα γλίστρησε και έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη τελικά που βρήκε τη λύση και το γκολ πρώτη, σε ένα φινάλε στο πρώτο ημίχρονο που είχε τα πάντα! Στο 42’ λοιπόν ο Τσούμπερ ήταν εκείνος που βρήκε χώρο από τα αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Ανσαριφάρντ με άψογο τελείωμα έκανε το 0-1! Αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ επικράτησε ένταση με τους παίκτες του Βόλου να ζητούν… fair play για συμπαίκτη τους που έκανε κουτσό και δεν μπορούσε να βοηθήσει στην άμυνα, κάτι που προφανώς δεν έστεκε, ενώ το μεγάλο λάθος στο συγκεκριμένο σημείο έγινε από τον VARίστα Κουμπαράκη που… δεν ειδε την πεντακάθαρη αποβολή του Γκρίλο που πήγε και κουτούλησε τον Σιμόες και δεν ενημέρωσε ως όφειλε τον διαιτητή Τζοβάρα να αφήσει τον Βόλο με δέκα ποδοσφαιριστές. Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Άμραμπατ έφυγε εξαιρετικά στον κενό χώρο και ανετράπη από τον Κλέιμαν που βγήκε να τον ανακόψει, με τον Τσούμπερ όμως να ακολουθεί τη φάση και να πλασάρει για το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ανάπαυλα στο Πανθεσσαλικό.
Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος επιχείρησε να βγάλει πίεση στο ξεκίνημα, τη στιγμή που η ΑΕΚ ήταν φανερό πως επιχειρούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, να έχει σωστή αμυντική λειτουργία και να χτυπήσει στο χώρο. Πράγμα που έκανε στο 62’, όταν ο Μάνταλος βρήκε κάθετα τον Άμραμπατ, αυτός έφυγε μόνος απέναντι στον Κλέιμαν αλλά είδε τον γκολκίπερ του Βόλου να τον σταματά, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Από την άλλη ο Βόλος είχε κάποιες επικίνδυνες επιθέσεις, πάτησε με προϋποθέσεις τα καρέ του Στάνκοβιτς, αλλά η κιτρινόμαυρη άμυνα αντιμετώπισε σωστά τους κινδύνους. Στο 65’ ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε διπλή αλλαγή για να φρεσκάρει την ενδεκάδα του ενώ παράλληλα γύρισε το σύστημα σε 4-3-3. Βάζοντας τον Λε Ταλέκ αντί του Μάνταλου με τον Γάλλο να πηγαίνει κόφτης έχοντας εσωτερικούς τους Σιμάνσκι-Σιμόες και τον Γκαρσία αντί του Ανσαριφάρντ, με τον Άμραμπατ να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Λιβάι δεξιά. Λίγο αργότερα ο Βόλος που επιχειρούσε να απειλήσει με μεγάλες μπάλες και γεμίσματα, απείλησε με μια κεφαλιά άουτ του Βαν Φέερτ. Στο 77’ ο Γιαννίκης πέρασε στο ματς και τον Σάκχοφ αντί του Σιμόες που έδειχνε σημάδια κόπωσης θέλοντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερη φρεσκάδα και τρεξίματα στον άξονα. Δύο λεπτά μετά ο Βόλος μείωσε το σκορ σε 1-2 με ένα τυχερό γκολ, όταν ο Ρίνερ έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, ο Βράνιες έβαλε το κεφάλι του και άλλαξε την πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Στάνκοβιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με την μπάλα πάνω-κάτω, με την ΑΕΚ να αγγίζει στο 80’ το τρίτο γκολ έχοντας δοκάρι με τον Γκαρσία, ενώ σπουδαία φάση είχε και ο Άμραμπατ με κεφαλιά στο 83’. Ουσιαστικά η Ένωση έπαιξε έξυπνα στο τελευταίο διάστημα της πίεσης, δεν απειλήθηκε, αντίθετα, εκείνη ήταν που άγγιξε το τρίτο γκολ. Σε ένα παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε με την σοκαριστική στιγμή όπου ο Λιβάι Γκαρσία έπεσε στο έδαφος πολύ άσχημα με τον αυχένα, με την ευχή όλων να είναι, όλα να πάνε καλά και με το τρίτο γκολ που ήρθε από τον Χατζισαφί στο 90+9’ από γύρισμα του Τσούμπερ για το τελικό 1-3…

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα (45’ Ρίνερ), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77’ Νινης), Ρεγκατέν (68’ Ροσέρο), Φερνάντες, Βαν Φέερτ, Μπαρτόλο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (77’ Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (65’ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ (90’+1 Χατζισαφί), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (66’ Λιβάι Γκαρσία).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ