Στην εκπομπή «Balla με τον Μάλε» ο Κώστας Μαλέκος σχολίασε το ντέρμπι ΑπόλλωνΑΠΟΕΛ.
«Ο Απόλλωνας πρέπει να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έβγαλαν εκτός έναν βασικό αντίπαλο όπως είναι το ΑΠΟΕΛ. Λέγαμε ότι αν πάει στο +9 ο Απόλλωνας είναι δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά έστω και αν είμαστε στο ξεκίνημα. Ήταν κομβικό παιχνίδι και για τον Απόλλωνα και για το ΑΠΟΕΛ. όταν σκοτώνεις έναν βασικό αντίπαλο από την 3η αγωνιστική είναι στοιχείο που δείχνει ότι θα πας μακριά» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Λέγαμε ότι αν μείνει για τρίτο ματς το ΑΠΟΕΛ χωρίς βαθμό θα έμενε πολύ μακριά»
Αν έχανε από την Δόξα η Ομόνοια θα έμενε εκτός τίτλου; «Είναι αρχή του πρωταθλήματος. Άλλο οι εννιά βαθμοί και άλλοι οι έξι βαθμοί. Αν έχανε η Ομόνοια από την Δόξα και έφευγε ο Απόλλωνας και έξι βαθμούς από την Ομόνοια θα τους έλεγα ότι θα είχε τεράστιο προβάδισμα»
Το ΑΠΟΕΛ τελείωσε από την υπόθεση τίτλος; «Ναι».
Δεν πάει για πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ; «Θα παίξει για το πρωτάθλημα αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι να μην χαθεί η Ευρώπη».
Τι πρέπει να κάνει ο Απόλλωνας; «Πρέπει να προσέξει τον ενθουσιασμό ο Απόλλωνας, τον ενθουσιασμό των Λεμεσιάνων, να προσέξει την περίοδο που θα έρθουν τα καρναβάλια. Πήρε σημαντικό προβάδισμα γιατί έμειναν πίσω βασικοί ανταγωνιστές. Και η Ομόνοια έχασε από την ΑΕΚ, και η Ανόρθωση έχασε από την Δόξα και το τρία στα τρία του έδωσε τεράστιο προβάδισμα. Αν έρθουμε και στο τέλος και δεν πάρει ο Απόλλωνας το πρωτάθλημα και βγουν από τον Απόλλωνα και λένε ότι φταίει ο ένας και ο άλλος που χάθηκε ο τίτλος, πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με ποδόσφαιρο».
Για το ΑΠΟΕΛ: «Δεν περίμενα στο ντέρμπι να δω κάτω καλύτερο από το ΑΠΟΕΛ. Το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές σε σχέση με πέρσι. Με μια νίκη μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία. Πέρσι δεν έβρισκες παίκτη για να κρατηθεί το ΑΠΟΕΛ. Φέτος έχει παίκτες που δεν γίνεται να ξέχασαν να παίζουν μπάλα. Είναι θέμα διαχείρισης, να έρθει μια νίκη για να βγει μια καλύτερη εικόνα. Είναι θετικό που είναι ξεκίνημα και με τις νίκες θα επανέλθει. Για το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και το μυαλό τους είναι να μην χαθεί η Ευρώπη».