Αναβρασμός για το χαλλούμι ΠΟΠ: Στα άκρα η διαφωνία για το αιγοπρόβειο γάλα, προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι…

Νέος αναβρασμός στον κλάδο της κτηνοτροφίας μετά και το πλήγμα που έχει επιφέρει ο αφθώδης πυρετός. Αυτή τη φορά ο αναβρασμός αφορά την ποσόστωση του αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι ΠΟΠ.

Οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν στο άκουσμα ότι βρίσκεται στο τραπέζι η προοπτική αλλαγής της ποσόστωσης από πλευράς τυροκόμων.

«Σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό. Το ποσοστό του 51% αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλούμι ΠΟΠ δεν πρόκειται να αλλάξει και θα διατηρηθεί και το 2027.»
Νεόφυτος Νεοφύτου – Πρόεδρος «Φωνής των Κτηνοτρόφων»

Η «Φωνή των Κτηνοτρόφων» προετοιμάζεται ήδη για την αντίδρασή της. Σε περίπτωση που αλλάξει, θα υποβληθούν ενστάσεις ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο, ωστόσο, βρίσκεται και η επιβίωση της ίδιας της αιγοπροβατοτροφίας.

«Αν δεν βοηθήσουν όλοι την αιγοπροβατοτροφία ώστε να γίνει ανασύσταση, το χαλούμι θα χαθεί.»
Νεόφυτος Νεοφύτου – Πρόεδρος «Φωνής των Κτηνοτρόφων»

Προειδοποιώντας ότι χωρίς τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων, το παραδοσιακό προιόν της χώρας θα χαθεί.

Αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ το διάταγμα που προβλέπει τη μείωση της ελάχιστης αναλογίας αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι ΠΟΠ στο 15% από το 25% που ίσχυε προηγουμένως, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Πηγή:Alphanews

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Sponsored by Cyta Business