Την ικανοποίησή του για τη νέα νίκη της Μπενφίκα στο Europa League, επί της Ομόνοιας με 4-1, εξέφρασε ο Βαγγέλης Παυλίδης και αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έλαβε από τους οπαδούς στην Κύπρο. Ο Έλληνας επιθετικός εξήγησε επίσης γιατί δεν πανηγύρισε το γκολ του και ζήτησε από την ομάδα ταπεινότητα, υποστηρίζοντας ότι η πορεία στη διοργάνωση πρέπει να ακολουθείται «παιχνίδι με το παιχνίδι».
«Ήταν ωραία που έπαιξα στην Κύπρο για πρώτη φορά. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα και ήταν ξεχωριστή. Έλαβα πολλή υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και γι’ αυτό δεν πανηγύρισα το γκολ μου, επειδή σέβομαι αυτούς τους ανθρώπους, ο αδελφός μου ζει εδώ και μου άρεσε ο τρόπος που με υποδέχτηκαν», είπε στο Sport TV, δικαιολογώντας την απόφασή του να μην πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε στη Λευκωσία.
Ο επιθετικός κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι είναι ο τέταρτος ξένος παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Μπενφίκα. Ένα ρεκόρ που δεν γνώριζε, αλλά το οποίο έλαβε με ικανοποίηση. «Δεν το γνώριζα αυτό, αλλά είναι πολύ ξεχωριστό να το ξέρω. Όταν παίζεις για έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Μπενφίκα και πετυχαίνεις αυτά τα κατορθώματα, σε συνδυασμό με τη συλλογική απόδοση, με κάνει πολύ χαρούμενο. Θέλω να συνεχίσω έτσι και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για αυτόν τον σύλλογο», τόνισε.
Όσον αφορά τους στόχους της Μπενφίκα στο Europa League, ο Παυλίδης προτίμησε να μην κάνει μεγαλεπήβολες προβλέψεις και θυμήθηκε τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα. «Ο προπονητής μας ζήτησε να είμαστε ταπεινοί και να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν κοιτάξουμε την απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι. Στο δεύτερο ημίχρονο, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να δώσουμε περισσότερα», παραδέχτηκε.
«Το μέλλον είναι πολύ μακριά και θέλω να επικεντρωθώ στους πρώτους οκτώ αγώνες και στη συνέχεια να το πάω ένα παιχνίδι τη φορά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους μας», κατέληξε ο Έλληνας διεθνής.





















