Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, άντεξε και νίκησε 87-78 την Ουλμ στο καυτό PAOK Sports Arena για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του EuroCup.
Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς τον Καλάθη, όμως βρήκε λύσεις από τους Χάτζινς και Ταϊρί που έκαναν το step up, με τον τελευταίο να θυμίζει το ξέσπασμα του απέναντι στη Μανρέσα και να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Όσμαν με 21 πόντους, εξουδετερώνοντας τους παίκτες του Χάρελσον στο φινάλε, παίρνωντας τη νίκη απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα του ομίλου που είχε ως όπλο την επίθεση.
Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι με πειθαρχεία στην άμυνα, έκαναν το 2Χ2 μπροστά στον κόσμο τους, από όπου πήραν ώθηση για να επανέλθουν και στις τέσσερις φορές της Ουλμ που πήρε προβάδισμα επτά πόντων.
Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς άστοχος στην επίθεση στο ξεκίνημα, με τον Όσμαν να δίνει οξυγόνο. Όσον αφορά την άμυνα, η Ουλμ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στη ρακέτα και βρήκε καλάθια με τους Φίσερ και Σίτου από τα τρία μέτρα.
Ο Μπαζίνας έβαλε το πρώτο τρίποντο για την ομάδα του στην τελευταία επίθεση του πρώτου δεκαλέπτου, για ένα γρήγορο 6-0 και μία ιδανική αντίδραση μετά το νωθρό ξεκίνημα.
Στη δεύτερη περίοδο, οι Γερμανοί πήγαν τρεις φορές στο +7 και ισάριθμες φορές ο ΠΑΟΚ απάντησε και προηγήθηκε με την ελάχιστη. Στο φινάλε της περιόδου, ανέβασε ξανά την ένταση και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το ημίχρονο.
Ο Όσμαν κινήθηκε σε αναμενόμενες επιδόσεις, ενώ ο Χάτζινς βγήκε μπροστά και με δύο σερί τρίποντα άναψε την σπίθα που έλειπε. Ο Αλεξάντερ έδειξε από νωρίς
Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία στο τρίτο δεκάλεπτο να βάλουν βάσεις για τη νίκη και η επιλογή του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν η αρχή να γίνει από την άμυνα. Η Ουλμ βρήκε καλάθι μετά από δυόμιση λεπτά, ενώ Σίτου και Χέκελ έφτασαν νωρίς τα τέσσερα ατομικά φάουλ.
Ο Ταϊρί με λέι απ μπροστά στον Λάιτε πήρε το μάξιμουμ και έδωσε το +9 στον ΠΑΟΚ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο του μαξιλαράκι ασφαλείας, όμως δεν το κράτησε. Ο Φαγιέ με πέντε σερί πόντους στο 28ο λεπτό μείωσε αμέσως, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε δράση στα τελευταία λεπτά, θυμίζοντας την εμφάνιση του με τη Μανρέσα. Ο Φόστερ με τρίποντο για το 74-66 στο 37ο λεπτό έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα του Χάρελσον.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία, Βικλίτσκι, Γκονθάλεθ
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 46-42, 59-55,
ΠΑΟΚ (Τρινκιέρι):
ΟΥΛΜ (Χάρελσον):
Τα ομαδικά στατιστικά του ΠΑΟΚ:
Τα ομαδικά στατιστικά της Ουλμ:
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Για την πέμπτη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Μπασεκτσεχίρ (27/10, 18:00), ενώ η Ουλμ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λιετκαμπέλις (27/10, 19:00)
Πηγή:sport24.gr





















