Η ιστορία του «Άνφιλντ» έγραψε άλλη μια ευρωπαϊκή ανατροπή, πάρτι για τη Ρόμα, ο Άλβαρες έσωσε την Ατλέτικο!

Το «Άνφιλντ» ανέλαβε δράση όταν η Βιγιαρεάλ βρέθηκε στο 2-0 και η Λίβερπουλ το έφερε όλο τούμπα για το 4-3! Εύκολα 4-0 η Ρόμα τη Σλόβαν, ο Άλβαρες έσωσε την Ατλέτικο με το 1-1 στην Στουτγκάρδη.

Στον τρόπο με τον οποίο η άμυνα αδυνατούσε να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ κάνοντας λάθη και παρουσιάζοντας ολιγωρίες για να βρεθεί η ισπανική ομάδα μπροστά στο σκορ με 2-0, η Λίβερπουλ έβαλε σε εφαρμογή το πλάνο… Άνφιλντ.

Γιατί αυτό το γήπεδο θα έχει να λέει στην τεράστια ιστορία του πως γύρισε άλλη μια σημαντική ευρωπαϊκή αναμέτρηση για να διαμορφωθεί το 4-3 με το οποίο οι «κόκκινοι» παρέμειναν απόλυτοι με το 3×3 στη φετινή League Phase του Champions League.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μικαουτάντζε έπειτα από πολύ λανθασμένη κεφαλιά του Φαν Ντάικ έκανε το 1-0 και ο Καρντόνα στο 29ο λεπτό μετά από μπαλιά του Σαλίμπα που «τρύπησε» τα μετόπισθεν των Άγγλων, έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Κάπου εκεί, η Λίβερπουλ αποφάσισε να ξυπνήσει. Ασίστ Τσιμίκα από εκτέλεση κόρνερ για το κεφάλι του Μακ Άλιστερ και 1-2 στο 36’, ενώ με κεφαλιά του Αραούχο από το δεύτερο δοκάρι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους έγινε το 2-2! Η Λίβερπουλ πολύ γρήγορα στο δεύτερο μέρος και με τον Βιρτς να περνά στο παιχνίδι, έφτασε στο come-back με τον Μακ Άλιστερ να πλασάρει σωστά από τη δεύτερη ασίστ του Ενγκουμόχα στο παιχνίδι για το 3-2 και ο Γερμανός μεσοεπιθετικός που είχε περάσει με αλλαγή, έγραψε το 4-2 με εύκολο πλασέ στο 68’!

Η βραδιά διατήρησε το σασπένς της όταν ο Ολουβασέγι στο 87’ νίκησε τον Άλισον στην κλειστή του γωνία, αλλά η ομάδα του Ιραόλα έφτασε στην τρίτη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές.
Η Ρόμα στο «Ολίμπικο» έπιασε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας από τον λαιμό και επιβλήθηκε 4-0, μια εβδομάδα μετά την παντελώς ανέλπιστη ανατροπή που δέχθηκε από τη Ρεάλ, έχοντας βρεθεί να προηγείται 3-1 για να ηττηθεί τελικά 4-3.

Ο Ερμόσο στο 21ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ο Μολίνα στο 39ο έκανε το 2-0 για τους «τζαλορόσι» που εντυπωσιάζουν φέτος, ενώ το δεύτερο μέρος είχε άλλα δυο τέρματα. Ο Πιζίλι στο 52’ και ο Μάλεν με πέναλτι στο 56’ διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του ματς, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να περνά με αλλαγή στο 77ο λεπτό.

Η Ατλέτικο κατάφερε στην Στουτγκάρδη ν’ αποφύγει την ήττα και ν’ αποχωρήσει από τη Γερμανία βάζοντας βαθμό στις αποσκευές της με το τελικό 1-1. Οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί στο 36ο λεπτό με τον Λέβελινγκ, ο Χούλιαν Άλβαρες, όμως, με τρομερό πλασέ στο 47’ έγραψε το 1-1. Μάλιστα, οι «ροχιμπλάνκος» χρειάστηκαν να υπερασπιστούν το σκορ με 10 παίκτες από το 64ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε ο Χιούλμαντ, αλλά τα κατάφεραν!

Τρίτη 20/10

Φενέρμπαχτσε-Σλάβια Πράγας 2-2
(4’ Αϊντίν, 11’ Γκρίνγουντ – 15’ Πρόβοντ, 90’ Κατσόρ)

Σαμπάχ Μπακού-Ντόρτμουντ 1-2
(39’ Μακάρθι – 10’, 53’ Γκιρασί)

Ρόμα-Σλόβαν Μπρατισλάβας 4-0
(21’ Ερμόσο, 39’ Μολίνα, 52’ Πιζίλι, 58’ Μάλεν)

Πόρτο-Αϊντχόφεν 0-1
(57’ Τιλ)

Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ 4-3
(36’, 65’ Μακάλιστερ, 45+2’ Αραούχο, 68’ Βιρτζ – 4’ Μικαουτάτζε, 29’ Καρντόνα, 87’ Ολουασέγι)

Μάντσεστερ Σίτι-ΑΕΚ 5-1
(12’ Άντερσον, 34’, 65’, 76’ Φόντεν, 57’ Σερκί – 52’ Πήλιος)

Νάπολι-Μπόντο/Γκλιμτ 4-3
(1’ Πολιτάνο, 41’, 75’ ΜακΤόμινεϊ, 88’ αυτ. Μπιόρτουφτ – 27’ Χάουγκε, 62’ Χέλμερσεν, 90+4’ Φετ)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 4-2
(36’ Ντουέ, 72’ Ερναντέζ, 81’ Βιτίνια, 86’ Φαμπιάν Ρουίθ – 55’ Εσπάρτ, 79’ Γιαμάλ)

Στουτγκάρδη-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(36’ Λέβελινγκ – 47’ Άλβαρες)

Τετάρτη 21/10

Κόμο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λιλ – Γαλατάσαραϊ

Άστον Βίλα – Βίκινγκ

Μπάγερν – Άρσεναλ

Μπέτις – Φέγενορντ

Μπριζ – Λανς

Ίντερ – Σαχτάρ

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία

Σπόρτινγκ – ΛΑΣΚ

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Sponsored by Cyta Business