Η Εθνική ομάδα της Σερβίας υποδέχθηκε την αντίστοιχη της Ολλανδίας στο Βελιγράδι για την 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας του Nations League. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Μεξ Μέρντινκ, ο οποίος με δύο τέρματα (ένα σε κάθε ημίχρονο) οδήγησε τους οράνιε στην πρώτη τους νίκη.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Τσάβι ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή του ομίλου και περιμένει την βραδινή (27/09.21:45) αναμέτρηση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα για να μάθει την τελική τη θέση πριν την 3η αγωνιστική.
Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εικόνα αμυντικά σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα, όμως δεν απέφυγαν πάλι τα αμυντικά λάθη που τους αφήνουν χωρίς βαθμό μετά το πέρας δύο αγωνιστικών. Ο Λούκα Γιόβιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Σερβία, λίγα δευτερόλεπτα αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Βασικός αγωνίστηκε ξανά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.
Το ματς
Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν συγκρατημένα στην αναμέτρηση. Το γεγονός πως και οι δύο έψαχναν την πρώτη τους νίκη ανάγκασε τους δύο μονομάχους να έχουν το νου τους κυρίως στην άμυνά τους. Η Σερβία ήταν εκείνη που πάτησε πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο το σουτ του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πέρασε αρκετά έξω από την εστία του Φερμπρούγκεν.
Η ομάδα του Παούνοβιτς επένδυσε στα σκληρά μαρκαρίσματα προκειμένου να κρατήσει τους Ολλανδούς μακριά από την περιοχή της. Ένα από αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Κόρι Χάκπο, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 17ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή ένα λεπτό αργότερα, όταν το σουτ του Μέρντινκ σταμάτησε με διπλή προσπάθεια ο Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.
Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή από πλευράς Μέρντινκ, καθώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού έδωσε το προβάδισμα στους οράνιε έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Πιο αναλυτικά, ο Σάμερβιλ πάτησε περιοχή από δεξιά και τσίμπησε τη μπάλα, με τον Τέρζιτς να τον ανατρέπει. Ο Μέρντινκ ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Σέρβο τερματοφύλακα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, ωστόσο το σουτ του Ντάμφρις σταμάτησε στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, με το σκορ να μην αλλάζει ως την ανάπαυλα.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο προπονητής των γηπεδούχων, Βέλικο Παούνοβιτς, θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα προκειμένου να κυνηγήσει την ισοφάριση. Για τον λόγο αυτό πέρασε στο γήπεδο τους Λούκα Γιόβιτς και Ντούσαν Τάντιτς. Ο επιθετικός της ΑΕΚ είχε άμεση επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του, καθώς 54 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του έφερε το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους.
Παρά την ισοφάριση των Σέρβων, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε δραματικά. Η Ολλανδία εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και με πρωταγωνιστή τον Μέρντινκ κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Πιο αναλυτικά, ο Φαν Μπόμελ έπαιξε κάθετα τη μπάλα στην περιοχή στο 69ο λεπτό, με τον επιθετικό της Άλκμααρ να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και να νικάει τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για το 1-2.
Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων περαν του γκολ είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Λούκα Γιόβιτς. Συγκεκριμένα, ο Τάντιτς εκτέλεσε το κόρνερ στο 78′, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι αλλά την κεφαλιά του να περνάει ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.
Στη συνέχεια, η ομάδα του Τσάβι διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά και έφυγε από το Βελιγράδι με τους τρεις βαθμούς στις βαλίτσες της.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Σερβία (Παούνοβιτς) Φερμπρούγκεν, Φαν Ντάικ, Φαν Χέκε, Ντάμφρις, Φαν ντε Φεν, Ρέιντερς, Φέερμαν, Χράφενμπεργκ, Σάμερβιλ, Χάκπο, Μέερντινκ
Ολλανδία (Τσάβι) Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μπάμπιτς, Νεντελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Τέρζιτς, Λούκιτς, Γκούντελι, Στάνκοβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ζίβκοβιτς, Γιόβελιτς
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
- Σερβία – Ολλανδία: 1-2
- Γερμανία – Ελλάδα (27/09, 21:45)
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
- 01/10, 21:45 Γερμανία – Σερβία
- 01/10, 21:45 Ελλάδα – Ολλανδία
Η βαθμολογία
- Ολλανδία: 4
- Ελλάδα: 3
- Γερμανία: 1
- Σερβία: 0





















