Προμηθέας – Κορφέζ 94-93: Οι Πατρινοί στα ημιτελικά των προκριματικών του BCL

Μεγάλη νίκη για τον Προμηθέα ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο της Κορφέζ 94-93 με buzzer-beater του μαγικού Σάνον Έβανς. Στα ημιτελικά των προκριματικών η ομάδα του Γιώργου Βόβορα με το νικητή του Μπενφίκα – Ράστα Βέχτα.

O Προμηθέας μπήκε νωχελικά στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα να κυνηγάει από νωρίς το σκορ. Η τούρκικη ομάδα στο 6′ μάλιστα βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με διψήφια διαφορά (8-20). Οι Πατρινοί κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και έκλεισαν την πρώτη περίοδο πίσω μονάχα τέσσερις πόντους (21-25).

Η δεύτερη περίοδος ήταν άκρως παραγωγική σε άμυνα και επίθεση για τους Προμηθέα. Έχοντας σε εκπληκτική βραδιά πάλι τον Νιου Γουίλιαμς η ομάδα του Γιώργου Βόβορα έτρεξε στον αιφνιδιασμό ενώ βελτίωσε ταυτόχρονα τα ποσοστά της στα σουτ τριών πόντων βάζοντας ουσιαστικά στη συγκεκριμένη περίοδο 30 πόντους. Σκορ ημιχρόνου 51-46.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να οδηγούνται αμφότερες σε αρκετά λάθη. Ο Σάνον Έβανς ήταν εκείνος που έδωσε τις απαραίτητες επιθετικής λύσεις. Παρόλα αυτά με δύο εύστοχα τρίποντα των Ντείβις και Ρίς η Κορφέζ έφερα στα ίσα την αναμέτρηση 66-66 3’28” πριν τη λήξη της περιόδου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Σάνον Έβανς συνέχισε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργία. Ο Κουλμπόκα πέτυχε κρίσιμα τρίποντα αλλά η Κορφέζ είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Βόβορα να ξαναπεράσει μπροστά με πρωταγωνιστές τους Ντέιβις και Μπίου. Το παιχνίδι στο τέλος οδηγήθηκε με τις ομάδες αμφότερες να εκτελούν ελεύθερες βολές. H τούρκικη ομάδα δεν ήταν ψύχραιμη με τον Σάνον Έβανς να τους τιμωρεί καθώς με απίθανο buzzer-beater έδωσε τη νίκη για τους Πατρινούς με 94-93.

OI ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Γκεντβίλας, Τζούρσεβιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-25, 30-21,18-26, 25-21

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Βόβορας): Κόλμαν 6 (3/4 δίποντα), Νίκολας 4, Καπετάκης, Παρασκευόπουλος, Έβανς 22 (7/15 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 2/2 βολές), Δίπλαρος 11 (2/6 δίποντα, 5/6 βολές), Καλαϊτζάκης 5, Κουρουπάκης 6, Γουίλιαμς 13 (1/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα), Αντετοκούνμπο 3, Κάθμπερτσόν 15 (3/4 τρίποντα, 6/8 βολές), Κουμπόκα 9 (2/6 τρίποντα, 3/4 βολές)

ΚΟΡΦΕΖ (Καβούτ): Μπίου 18 (3/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/9 βολές), Ντέιβις 21 (6/11 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6/6 βολές), Ακάι, Ακίν, Μίτσελ 6, Ντεμίτρας, Σάριτσα, Κάμογλου, Κλουφ 10 (2/4 δίποντα, 6/8 βολές), Ρις 13 (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/9 βολές), Ντανουσεβίτσιους 10 (2/5 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 3/5 βολές), Μπάρνα 15 (3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/8 βολές)

Πηγή:sport24.gr

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Sponsored by Cyta Business