Η Μονακό γνώρισε βαριά ήττα από την Βιλερμπάν για το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς του Γαλλικού πρωταθλήματος και ο Βασίλης Σπανούλης δεν μάσησε τα λόγια του σε δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου.
Ο προπονητής της Μονακό ξεκαθάρισε ότι δικαιολογεί το να είναι άδειοι ψυχολογικά κουρασμένοι οι παίκτες του, αλλά όχι κουρασμένοι σωματικά.
Συγκεκριμένα, ανέφερε:
“Είχαμε πολλές συζητήσεις με τους παίκτες από τότε που επιστρέψαμε από το Final Four. Είναι αλήθεια ότι είμαστε άδειοι σωματικά και πνευματικά. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί. Αυτό είναι το μπάσκετ. Υποτίθεται ότι το αγαπάς και παλεύεις για τίτλους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, αλλά ένα είναι σίγουρο: Είναι δουλειά μου να το φτιάξω.
Κουρασμένοι; Αυτό είναι για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που δουλεύουν κάθε μέρα για να ταΐσουν τα παιδιά τους και να πληρώσουν το νοίκι. Να είσαι εξαντλημένος από το μπάσκετ; Δεν το καταλαβαίνω. Πρέπει πάντα να αποδεικνύουμε κάτι στο παρκέ. Αυτό δεν γίνεται με λόγια, αλλά πράξεις. Αν κάποιος μου πει ότι είχε κακή μέρα και δεν ήταν έτοιμος πνευματικά, θα το δεχθώ. Αλλά κουρασμένος; Όταν είσαι εκατομμυριούχος και έχεις κάνει το χόμπι σου επάγγελμα; Αυτό είναι ασέβεια για όσους δουλεύουν όλη μέρα για πολύ διαφορετικό μισθό”.
Για την υπόθεση του Μάικ Τζέιμς: «Δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Ρωτήστε τον πρόεδρο ή τον GM. Όλοι έχουν γράψει για το θέμα, θα δούμε τι θα γίνει. Φυσικά και μπορεί να επηρεάσει την ομάδα. Όταν λείπει ο ηγέτης σου, και μάλιστα ύστερα από μια τέτοια απόφαση, τότε είναι στο χέρι των υπολοίπων να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Πολλές φορές οι παίκτες παραπονιούνται ότι δεν παίρνουν αρκετές μπάλες, ότι ο Μάικ Τζέιμς κρατάει πολύ τη μπάλα… Τώρα είναι η στιγμή τους. Δείξτε κάτι! Δείξτε ότι είστε καλύτεροι από αυτό. Αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη πηγή κινήτρου για όλους».