Η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε περισσότερο άγχος τη Ρεάλ Μαδρίτης, μια εβδομάδα πριν το clasico! Παρά το γεγονός πως στο 6′ αιφνιδιάστηκαν στην έδρα της Βαγιαδολίδ από το τυχερό γκολ του Σάντσεθ, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο με Ραφίνια και Φερμίν, ανοίγοντας, με ματς περισσότερο τη διαφορά τους από την «αιώνια» αντίπαλο στους επτά βαθμούς, μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Moνζουίκ» και ένα 24ωρο πριν το δύσκολο έργο της Βασίλισσας με τη Θέλτα!

Aνησυχία στο επιτελείο του Χάνσι Φλικ, με τον Γερμανό προπονητή να βλέπει τον Γκάβι να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο και να προκαλεί πονοκέφαλο ενόψει της ρεβάνς με την Ίντερ, αλλά για το ντέρμπι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Μπάρτσα, αφού μετά από σέντρα-σουτ του Σάντσεθ, η μπάλα κόντραρε, ξεγέλασε τον Τερ Στέγκεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι πρωτοπόροι ανέβασαν ταχύτητες μετά την είσοδο των Γιαμάλ και Ραφίνια στο ματς. Ο Βραζιλιάνος στο 54′ ήταν αυτός που με το 31ο του γκολ έκανε το 1-1, ενώ στο 60′ ο Φερμίν τούμπαρε το σκορ για το 2-1.

Η Βαγιαδολίδ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Λατάσα στο 74′ αλλά ο Τερ Στέγκεν εξιλεώθηκε για το πρώτο γκολ που δέχθηκε, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Αμπντάλα αποσόβησε το 1-3 πάνω στη γραμμή, διώχνοντας το πλασέ του Γιαμάλ.

  • ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Φερέιρα, Καντέλα, Κομέρτ, Οζκατσαρ, Αζνού, Τζούριτς (85′ Μαρτίν), Ανουάρ (64′ Εντιαγέ), Σάντσεθ (73′ Τσούκι), Αμαλάχ (73′ Γκρίλιτς), Μόρο, Σιλά (64′ Λατάσα)
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Φορτ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μαρτίν, Πέδρι (46′ Ντε Γιονγκ), Γκάβι (79′ Γκαρθία), Ροντρίγκεθ (38′ Γιαμάλ), Λόπεθ, Φάτι (46′ Ραφίνια), Βίκτορ (62′ Όλμο)