Ο Προμηθέας προκρίθηκε με άνεση και στιλ στα ημιτελικά των playoffs της Stoiximan GBL!
Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της στην Καρδίτσα, την οποία και συνέτριψε με το εντυπωσιακό 85-65 στο «Δ. Τόφαλος» στο Game 3 των προημιτελικών, παίρνοντας την πρόκριση με 2-1 νίκες για την τετράδα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR.
Το ματς:
Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για το 7-7 στο πεντάλεπτο. Η συνέχεια πάντως, άνηκε στον Προμηθέα, ο οποίος με τον Τζόρνταν Γουόκερ να ηγείται στο σκοράρισμα και με οκτώ προσωπικούς του πόντους, να στέλνει τους Πατρινούς στο +11 (23-12), με την περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 23-14.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο επιθέσεις πήραν… φωτιές, με τους γηπεδούχους πάντως να βγαίνουν νικητές σε αυτό το επιθετικό κρεσέντο, διατηρώντας με άνεση τη διαφορά σε διψήφιες τιμές. Με τους Καραγιαννίδη και Βαρνάντο από τη μία και τους Λιούις και Χόχλερ από την άλλη να σκοράρουν διαρκώς, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-35.
Με δίποντο του Γουόκερ, ο Προμηθέας έφτασε στο +17 (52-35) στις αρχές της τρίτης περιόδου, προτού η Καρδίτσα αντιδράσει και με ένα σερί 10-0, μειώσει μετά από ώρα σε μονοψήφια τιμή τη διαφορά για το 52-45 και λίγο αργότερα για το 57-50 στο 26′. Κάπου εκεί όμως σταμάτησε η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, αφού η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν το σύνολο της Καρδίτσας για τα επόμενα τέσσερα λεπτά, την ώρα όπου με καλάθια των Γουόκερ και Καραγιαννίδη, έκλεισε την περίοδο στο +14 και το 64-50.
Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας, ο οποίος και με ένα εντυπωσιακό 13-0 σερί στο πρώτο τρίλεπτο της περιόδου, εκτόξευσε τη διαφορά στο +27 και το 77-50, βάζοντας έτσι τέλος στη σεμνή τελετή. Το μόνο που κατάφερε η Καρδίτσα στον εναπομείναντα χρόνο ήταν να μειώσει στο τελικό 85-65.
Τα δεκάλεπτα: 23-14, 50-35, 64-50, 85-65.