Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε για τις εξελίξεις στο ΑΠΟΕΛ ο Κρις Τριανταφυλλίδης.

-Για το λόγο που θέλει να αναλάβει τα διοικητικά η ομάδα πρώην παραγόντων: «Η δική μου συνδρομή είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχει αρκετό καιρό που προσέγγισαν τη νυν διοίκηση, περνώντας το μήνυμα ότι αν αναλάβουν θα βοηθήσουν οικονομικά. Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο. Υπάρχουν τα κριτήρια, υποθέσεις στα δικαστήρια, οφειλές στο κράτος. Με προσέγγισαν για να τους βοηθήσω οργανωτικά και με άλλους τρόπους, για να δοθεί ένα τέλος. Γι’ αυτό το λόγο εστάλη χθες η επιστολή, που θέτει ένα χρονικό ορόσημο για να δοθεί σήμερα η απάντηση. Πριν δέκα μέρες έγινε μία συνάντηση με τον Πρόδρομο Πετρίδη, παρουσία ενός ακόμη γνωστού ΑΠΟΕΛίστα, ο ίδιος είπε πως θέλει 7-10 μέρες για να δει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αλλιώς θα απαντήσει θετικά. Οι 10 μέρες έληξαν χθες. Αύριο το πρωί να έρθουν να αναλάβουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι οριακό αν θα προλάβουν τα κριτήρια. Εδώ που έφτασε το πράγμα, με ένα σωματείο που είναι στο χείλος του γκρεμού, δεν έχεις περιθώρια αβροφροσύνης. Αν σήμερα μέχρι τις 18:00 κρίνεις ο ίδιος ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς και να βγάλεις το ΑΠΟΕΛ από το ναρκοπέδιο, πες ότι φεύγεις για να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τα χρήματα αυτά και να λυθεί το πρόγραμμα. Ο Πρόδρομος μπορεί να έχει ευθύνη γι’ αυτά τα προβλήματα, αλλά έφερε και 7 πρωταθλήματα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, η ιστορία είναι εκεί».

-Αν ο Πρόδρομος ζήτησε παράταση μίας βδομάδας: «Ήρθε ψες αυτό το αίτημα. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν θα προλάβει κανένας την 31η Μαρτίου που είναι ορόσημο».

-Γιατί δεν δίνονται λεπτομέρειες για το πλάνο των πρώην παραγόντων: «Και μετά; Θα γίνει δημοψήφισμα στον κόσμο αν αρέσει ή όχι; Εγώ θέλω να σωθεί το ΑΠΟΕΛ, αυτό με ενδιαφέρει. Η πρόταση δόθηκε πριν 10 μέρες στη διοίκηση, είχε δεσμευτεί ο Πρόδρομος ότι θα την δημοσιοποιήσει στον κόσμο. Την είδε ο κόσμος;».

-Τι πρέπει να γίνει στο ΑΠΟΕΛ: «Θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλές αλλαγές. Το ΑΠΟΕΛ να μπει σε μια ορθολογιστική βάση, πολύ διαφορετική απ’ αυτήν που μας έφερε σ’ αυτή την κατάσταση. Δεν έχει μεγάλη διαφορά απ’ αυτό που γίνεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν δεν γινόντουσαν αυτά δεν θα είχε μία στο ταμείο. Στο ΑΠΟΕΛ πρέπει να γίνουν αιματηρές αλλαγές για να επιβιώσει και να επανέλθει. Σήμερα που μιλάμε, είναι η επιβίωση. Αν η ώρα 18:00 φύγει η πρόταση, τότε κάποιοι έχουν την ευθύνη να μην πάει το ΑΠΟΕΛ στον γκρεμό».

-Για το χρέος του ΑΠΟΕΛ: «Το έλλειμμα είναι πέριξ των 40 εκατομμυρίων. Το θέμα είναι πόσο πιεστικές είναι οι οφειλές και να γίνουν κάποιες μακροχρόνιες διευθετήσεις».

-Αν η ομάδα ατόμων μπορεί να βρει άμεσα 5 εκατομμύρια: «Ισως και περισσότερα».

-Αν μπορεί να δεχθεί ο ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ να μην κάνει η ομάδα του πρωταθλητισμό: «Θα δεχθεί ο ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ να μην υπάρχει ΑΠΟΕΛ; Πιστεύω ότι μπορεί το ΑΠΟΕΛ να συνεχίσει όπως το ξέρουμε, αλλά σε πλαίσια λογικής κι όχι παραφροσύνης. Αν η θυσία είναι να μείνω 1-2 χρόνια εκτός και να θριαμβεύω στη συνέχεια, ναι αυτός είναι ο στόχος. Το ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί αλλά σε πλαίσια που δεν θα το οδηγήσουν στην καταστροφή».

-Αν πιστεύει ότι είναι αναγκαία η διοικητική αλλαγή: «Θεωρώ ότι για να μπορέσουν οι άνθρωποι να βάλουν τα χρήματα τους και να έχουν εμπιστοσύνη, πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην διοικητική πυραμίδα της διοίκησης, χωρίς να διαγράφεται τι έχει προσφέρει στο αγωνιστικό μέρος ο κ. Πετρίδης. Οι άνθρωποι που έχουν τα χρήματα δεν έχουν εμπιστοσύνη να τα βάλουν με τη νυν διοίκηση».

Αν θα αποσυρθεί οριστικά η πρόταση αν δεν απαντήσει σήμερα: «Στις 18:01 δεν θα υπάρχει πρόταση».

-Αν θα γίνει νέα εταιρεία: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει νέα εταιρεία. Είχα πάρει κι εγώ μετοχές, αυτή τη στιγμή αξίζει κάτω από το μηδέν. Δεν έχει ενεργητικό η εταιρεία. Με 40 εκατομμύρια έλλειμμα, τι αξία έχει η μετοχή μου. Μηδέν».

-Για τη θέση του σωματείου: «Δεν γνωρίζω. Έχει παραβιαστεί η υφιστάμενη συμφωνία σωματείου-εταιρείας. Η τελευταία συμφωνία έλεγε ότι το σωματείο έχει δικαίωμα να τερματίσει τη συμφωνία αν αυξηθεί περαιτέρω το χρέος, όπως κι έγινε, αλλά δεν το έπραξε. Έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης το σωματείο για την κατάσταση του ΑΠΟΕΛ».

-Γιατί στις συνελεύσεις δεν είπαν τα μέλη… stop: «Mea culpa. Το δικό μου το λέω. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους».

-Για το θέμα του γηπέδου: «Υπάρχει στα πλάνα, ναι».