Το γεγονός πως ένας Έλληνας κεντρικός αμυντικός είναι ο αρχηγός ιταλικής ομάδας αποτελεί από μόνο του είδηση, αλλά τα κατορθώματα του Χρήστου Αλεξίου και η πρόοδός του στον οργανισμό της Ίντερ είναι τέτοια που μοιάζει φυσικό να φοράει το περιβραχιόνιο σε μια θέση που η χώρα στην οποία αγωνίζεται έχει προάγει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο “καθηγητές πανεπιστημίου”.
Τον χαμηλών τόνων Γαλατσιώτη (με καταγωγή από την Εύβοια και τη Μάνη) συνοδεύει μία εξαιρετική ιστορία που άρχισε στη δύσκολη εποχή της καραντίνας και συνεχίζεται στο Μιλάνο. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Χρήστος Αλεξίου είναι ποδοσφαιριστής που έγινε σκάουτινγκ από την Ίντερ όταν αγωνιζόταν στον Ατρόμητο χωρίς να μεσολαβήσει η παρουσία του σε κάποια από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.
Όλα όσα έχετε ήδη διαβάσει αφορούν τον παίκτη που χάρη σε δικό του πανέμορφο γκολ στο 90’+4′ ισοφάρισε σε 1-1 το ντέρμπι με την Μπάγερν Μονάχου και έστειλε την Ίντερ UEFA K19 να πάρει την πρόκριση για τους οκτώ του Youth League στα πέναλτι. Μόνο που αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Αλεξίου κάνει τα δικά του στις καθυστερήσεις ενός κρίσιμου αγώνα. Ο Έλληνας αμυντικός έχει “βεβαρυμένο” παρελθόν.
Έτσι άρχισε το ταξίδι για τον Αλεξίου
Ο Χρήστος Αλεξίου είναι παίκτης video, ναι σωστά διαβάζετε και θα εξηγήσουμε γιατί. Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου ανακαλύφθηκε την περίοδο του κορονοϊού όταν είχαν σταματήσει στη δεύτερη καραντίνα οι αγωνιστικές δραστηριότητες. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια των Περιστεριωτών να κατακτήσουν το πρωτάθλημα σε επίπεδο Κ15, εκεί που ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό.
Αργότερα ο Αλεξίου παρότι μικρότερος έπαιζε στην Κ19 του Γιώργου Κορακάκη και αφού πρόλαβε να δώσει κάποια παιχνίδια προτού διακοπεί το πρωτάθλημα, έγινε η… δουλειά.
Το ελκυστικό “πακέτο” του αμυντικού ήταν αυτό που έψαχναν οι άνθρωποι της Ίντερ: Αριστεροπόδαρος στόπερ με ύψος, δύναμη και αντίληψη. Οι Ιταλοί σε πρώτη φάση δανείστηκαν τον Αλεξίου και χωρίς καλά καλά να προλάβει να παίξει τον αγόρασαν με τα έσοδα του Ατρομήτου σε βάθος χρόνου να φτάσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν το 1.000.000 ευρώ.
Όταν ακούστηκε το όνομά του
Στους κύκλους των ανθρώπων που ασχολούνται με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο ο Αλεξίου είχε αρχίσει να φτιάχνει τ’ όνομά του σε σταθερό μοτίβο. Το “μπαμ” πάντως ήρθε για τον Έλληνα στόπερ και έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό όταν σκόραρε για την Εθνική Παίδων (μαντέψτε πότε) στις καθυστερήσεις κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία. Μάλιστα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε προκριθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει την κορυφή στη φάση Elite.
Κυνηγάει το γκολ ο Αλεξίου
Ο Χρήστος Αλεξίου τη φετινή σεζόν σκοράρει πολύ καλά για κεντρικός αμυντικός. Στο Youth League έχει βρει δίχτυα τρεις φορές και συγκεκριμένα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στο 4-2 της Ίντερ στην Αγγλία, ενώ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γιουνγκ Μπόις ήταν αυτός που με γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 3-2 στους Νερατζούρι. Επίσης, ο Αλεξίου έχει και τρία γκολ στο πρωτάθλημα της Primavera όπου η Ίντερ αγωνίζεται ως Κ20, ενώ έχει μπει και τέσσερις φορές στην αποστολή της πρώτης ομάδας.