Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παφιακός κατά της ΚΟΠΕ και αντιδρά αντιδρά για την αλλαγή της ημέρας του παιχνιδιού με τη Νέα Σαλαμίνα ο οποίος ήταν ορισμένος σήμερα και ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα Νέα Σαλαμίνα-Καρμιώτισσα.

Αναλυτικά:

ΑΝΕΥ ΒΛΑΒΗΣ

Προς κάθε ενδιαφερόμενο,

Αγαπητοί κύριοι,

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ένα θέατρο του παραλόγου εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, με την ανοχή – αν όχι και την υποστήριξη – της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας (ΚΟΠΕ).

Η ομάδα μας, Kuutio Homes Παφιακός, είχε προγραμματιστεί να αγωνιστεί απόψε, 14 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:00, στο κλειστό γήπεδο Αγίου Αθανασίου απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ά Κατηγορίας Ανδρών «Αντρέας Σταύρου».

Ωστόσο, στις 11 Φεβρουαρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν τον αγώνα, ενημερωθήκαμε μέσω email στις 12:55 ότι η αναμέτρηση μετατίθεται για τις 15 Φεβρουαρίου, με την αιτιολογία της «γραμμογράφησης της Αίθουσας Γυμνασίου Αγίου Αθανασίου».

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική

Με έκπληξη και αγανάκτηση, διαπιστώσαμε ότι την αρχικά προγραμματισμένη ημέρα και ώρα του αγώνα, η ομάδα της Νέας Σαλαμίνας προπονήθηκε κανονικά στο ίδιο γήπεδο. Για του λόγου το αληθές, διαθέτουμε σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα δημοσιοποιήσουμε αν χρειαστεί.

Επιπλέον, ο ίδιος ο Πρόεδρος του σωματείου μας, Άνθιμος Οικονομίδης, ενημέρωσε άμεσα την Ομοσπονδία, μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του γηπέδου, ότι δεν επρόκειτο να γίνει καμία γραμμογράφηση. Ο υπεύθυνος του γηπέδου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρό μας ότι οι προγραμματισμένες προπονήσεις της ημέρας θα πραγματοποιούνταν κανονικά και δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη γραμμογράφηση. Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές, ενημερωθήκαμε ότι η ΚΟΠΕ διερεύνησε το θέμα και επέμενε ότι η αναβολή ισχύει.

Αγαπητοί κύριοι,

Με τις ενέργειές σας – ή καλύτερα, με την απραξία σας – πλήττετε την αξιοπιστία των θεσμών της Κυπριακής Πετόσφαιρας.

Έχουμε εύλογες υποψίες ότι η μοναδική πραγματική αιτία της αναβολής ήταν η ποδοσφαιρική συνάντηση της Νέας Σαλαμίνας με την Καρμιώτισσα, για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Ανδρών.

Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με την εκπρόθεσμη εκκρεμούσα ένσταση της Νέας Σαλαμίνας εις βάρος του Παφιακού στη Δικαστική Επιτροπή εδώ και τρεις εβδομάδες η οποία ενδεχομένως να αλλοιώσει την τελική βαθμολογία της Ά φάσης του πρωταθλήματος, δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα και προκαλούν αχρείαστη ένταση μεταξύ δύο ιστορικών σωματείων, που κατά τα άλλα διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Κύριοι της ΚΟΠΕ, είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας

Οφείλετε να εφαρμόσετε τους κανονισμούς του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με ισοπολιτεία και αξιοκρατία.

Ο Παφιακός με την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει σε Κύπρο και Ευρώπη δεν προτίθεται να ανεχθεί ερασιτεχνικούς και επικίνδυνους χειρισμούς, που βλάπτουν τόσο το σωματείο μας όσο και το ίδιο το άθλημα.

Με την παρούσα επιστολή, την οποία θα δημοσιοποιήσουμε, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Με εκτίμηση,

Διοικητικό Συμβούλιο

Kuutio Homes Παφιακός