Οι Χιτ τιμώρησαν και επίσημα με δύο αγώνες τον Τζίμι Μπάτλερ επειδή έχασε την πτήση της ομάδας για το Μιλγουόκι, ανεβάζοντας τους συνολικούς αγώνες που έχει τιμωρηθεί στους εννέα. Αυτό όμως έχει και άλλες συνέπειες για τον All Star γκαρντ/φόργουορντ, αφού αυτές οι τιμωρίες τού έχουν στοιχίσει 3.1 εκατ. δολάρια.

Ο λόγος είναι ότι – βάσει συλλογικής σύμβασης – ο μισθός ενός παίκτη διαιρείται με το 82, όσοι και οι αγώνες της κανονικής περιόδου. Αν λοιπόν ένας αθλητής χάσει αγώνα λόγω τιμωρίας, τότε χάνει και ένα αντίστοιχο ποσό, που αντιστοιχεί στο 1/82ο του μισθού του. Κάπως έτσι, οι εννέα αγώνες που έχει τιμωρηθεί ο σταρ των Χιτ έχουν ως αποτέλεσμα όλο αυτό να του στοιχίσει μέχρι στιγμής 3.1 εκατ. δολάρια, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να χάσει κι άλλα χρήματα.

Το ποσό αυτό βέβαια είναι τεράστιο για τον μέσο άνθρωπο, αλλά όχι για τον Μπάτλερ, ο οποίος βάσει συμβολαίου προβλέπεται να εισπράξει φέτος 48.7 εκατ. δολάρια, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει βγάλει 312 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, έχει player option για την σεζόν 2025/26, αξίας 52.4 εκατ. δολαρίων.

Όπως και να έχει πάντως, δεν παύει η επιλογή του Μπάτλερ να πιέσει με κάθε τρόπο να αποχωρήσει από τους Χιτ να έχει και συνέπειες, ακόμα και αν ο ίδιος φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται για αυτό, θέλοντας μόνο να πετύχει τον σκοπό του.