Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να κινηθεί τον Ιανουάριο για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, αλλά ο Χαβιέρ Ριμπάλτα έχει μια ακόμα δουλειά να κάνει. Κι αυτή είναι η αποσυμφόρηση του ρόστερ, με τον Ισπανό στον πρώτο του μήνα στα Σπάτα να έχει ενημερωθεί για τα πάντα γύρω από την ομάδα.
Το καλοκαίρι η ομάδα δημιουργήθηκε για να αγωνιστεί σε τρεις διοργανώσεις, αλλά ο πρόωρος αποκλεισμός από τη Νόα, την άφησε με ένα υπεράριθο ρόστερ για τις εγχώριες διοργανώσεις.
Ο Ματίας Αλμέιδα θα ήθελε να έχει… λιγότερες επιλογές, καθώς αποτελεί πονοκέφαλο γι’ αυτόν όχι μόνο ο καταρτισμός της ενδεκάδας, αλλά και της αποστολής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», δύσκολη θέση έχουν βρεθεί αρκετοί παίκτες, που έχουν μείνει πίσω στο ροτέισον, όπως ο Τσούμπερ, ο Γκατσίνοβιτς, ο Γαλανόπουλος και ο Τσιλούλης. Γι’ αυτούς τους παίκτες ίσως αναζητηθεί μια φόρμουλα δανεισμού ή πώλησης τον Ιανουάριο.
Λίγο χρόνο παίρνει και ο Μήτογλου, καθώς είναι ο τέταρτος στόπερ της ΑΕΚ, ωστόσο δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του, κάτι που άφηνε την ομάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.