Σοκ για την Κολομβία μέσα στην Μπαρανκίγια. Το Εκουαδόρ έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε νίκη επί της Κολομβίας με παίκτη λιγότερο μετά την Αργεντινή το 1997 και έκανε πραγματική… ληστεία αφού είχε μόνο ένα σουτ στο ματς!
Έτσι για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2022 η Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Copa America το καλοκαίρι έχασε 2ο σερί ματς, μετά από αυτό κόντρα στην Ουρουγουάη.
Μόλις στο 7ο λεπτό και στη μοναδική του τελική εντός εστία το Εκουαδόρ σκόραρε με τον αρχηγό του Ένερ Βαλένθια να… χορεύει όλη την Κολομβία και να νικάει τον Βάργκας για το 1-0. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Χιντσάπιε της Μπάγερ Λεβερκούζεν είδε κόκκινη κάρτα και έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του.
Από εκεί και μετά η Κολομβία «σφυροκόπησε» την εστία του Εκουαδόρ, όμως έπεσε πάνω στον τρομερό Γκαλίντεζ για το τελικό 1-0 των φιλοξενούμενων που έφτασε τους 19 βαθμούς, ξεπέρασε τη σημερινή της αντίπαλό και έφτασε τα πέντε σερί ματς χωρίς ήττα!
Στα άλλα παιχνίδια που έγιναν την ίδια ώρα η Αργεντινή επέστρψε στις νίκες μετά την ήττα σοκ από την Παραγουάη με 2-1 κόντρα στο Περού του βασικού Αλεξάντερ Κάλενς της ΑΕΚ. Το μοναδικό γκολ για τους πρωτοπόρους το πέτυχε ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ στο 55ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Λιονέλ Μέσι, ώστε να ξεπεράσει στη λίστα των σκόρερ της Αλμπισελέστε τον σπουδαίο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για το τελικό 1-0 κόντρα στο Περού.