Από τη Λειψία το… βρήκε η Λεβερκούζεν!

Αν και οι πρωταθλητές Γερμανίας προηγήθηκαν 2-0 στο 45’, οι «κόκκινοι ταύροι» έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν 3-2, υποχρεώνοντας την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στην πρώτη της ήττα έπειτα από τις 27 Μαΐου του 2023 και 35 αγώνες στην Bundesliga!
Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο μισάωρο, η Λεβερκούζεν πάτησε το… γκάζι και με ένα ξέσπασμα μέσα σε έξι λεπτά έκανε το 2-0 με Φρίμπονγκ (39’) και Γκριμάλδο (45’). Ωστόσο, η Λειψία έδειξε… σφυγμό και διαμόρφωσε το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Καμπλ, στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.
Μπαίνοντας με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Οπεντά στο 57’, με τον Βέλγο να… χτυπά ξανά στο 80’ και να ολοκληρώνει την ανατροπή. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό, με τη Λεβερκούζεν να κάνει φάσεις, αλλά τη Λειψία να αντέχει και να παίρνει τη νίκη!
Έτσι, οι «κόκκινοι ταύροι» έκαναν το 2/2 και πήγαν στους έξι βαθμούς, ενώ η Λεβερκούζεν έμεινε στους τρεις βαθμούς. 

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Κοβάρ, Χινκαπιέ, Τα, Φριμπόνγκ (77’ Τελ), Γριμάλδο, Ταπσόμπα (86’ Αρτούρ), Γκαρσία, Τεριέ (71’ Αντλί), Τζάκα, Βιρτς, Μπονιφέις (77’ Σικ).

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ράουμ, Μπιτσιαμπού, Κλόστερμαν, Λουκεμπά, Χένρικς (89’ Φερμίρεν), Αϊνταρά (15’ Ζάιβαλντ), Καμπλ (89’ Μπαουμγκάρτνερ), Σέσκο (67’ Νούσα), Σίμονς, Οπεντά (89’ Πόουλσεν)