Ο Αϊτόρ Καλανταπιέδρα είναι ο εκλεκτός του Τσάβι Ρόκα για τα άκρα της επίθεσης της ΑΕΚ. Η διοίκηση της ομάδας, να βάζει «βαθιά» το χέρι στην τσέπη για να κάνει πραγματικότητα τα «θέλω» του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, πρόκειται για οικονομική κι αγωνιστική υπέρβαση και η μετακίνησή του στην ομάδα της Λάρνακας μόνο θετικές εντυπώσεις αφήνει. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον 28χρονο αφού είναι γνωστός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, εκεί που τον πήρε ο Τσάβι Ρόκα, τη σεζόν 2020-21.
Η πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα ήταν μέτρια έως…κακή αφού λίγο οι τραυματισμοί του, λίγο το κλίμα που δεν τον βοήθησε, λίγο οι δυσκολίες να προσαρμοστεί τον έκαναν να κινηθεί σε….ρηχά νερά.
Όλα αυτά όμως, μέχρι το καλοκαίρι του 2021 όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σερβοέλληνας κόουτς, πλην του «τριφυλλιού»…αναγέννησε και τον Αϊτόρ, ο οποίος από την πόρτα εξόδου έγινε παίκτης-κλειδί για τους πράσινους της Αθήνας.
Τη σεζόν 2021-22 ο Ισπανός κατέγραψε 37 συμμετοχές συνολικά, με εννέα γκολ και τέσσερεις ασίστ, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό τέρμα στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το τρόπαιο ο Παναθηναϊκός.
Την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, δηλαδή την περίοδο 2022-23 αν και άρχισε…με το πόδι στο γκάζι, ήταν άτυχος κι έχασε τη σεζόν λόγω τραυματισμού. Στα μόλις 11 ματς που έπαιξε κατάφερε να σκοράρει οκτώ φορές και να δώσει δύο ασίστ.
Τη λήξασα χρονιά, προσπάθησε να βρει τα πατήματά του, όμως ο τραυματισμός που κουβαλούσε και η απομάκρυνση Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο, έκαναν τον Αϊτόρ να βρίσκεται μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Πάντως, κατέκτησε δεύτερο κύπελλο, σημείωσε 23 εμφανίσεις με τέσσερα τέρματα και μία τελική πάσα, όμως δεν έγινε ποτέ ο παίκτες-βαρόμετρο των δύο περασμένων ετών.
Με την άφιξή του στην ΑΕΚ, ο ίδιος επιθυμεί να κάνει το…restart που τόσο απεγνωσμένα ψάχνει και η ομάδα της Λάρνακας να βάλει στη φαρέτρα της ένα «δυνατό όπλο» στην προσπάθεια για τον τίτλο που την…στοιχειώνει. Δηλαδή, την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Μία (αν μη τι άλλο) win-win κατάσταση.
Θράσος Δημητρίου