Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου.

-Για τα τελευταία θετικά αποτελέσματα και τη βελτίωση: «Ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος κυρίως από τον χαρακτήρα που έβγαλε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Ήταν οργανωμένη, συγκεντρωμένη, είχε πειθαρχία στο παιχνίδι της. Στα δύο τελευταία ήταν και αποτελεσματική. Παρότι είναι δύο ομάδες με ποιότητα στον μεσοεπιθετικό χώρο, όχι μόνο δεν δεχθήκαμε γκολ αλλά δεχθήκαμε ελάχιστες φάσεις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αναγνωρίζουμε την ατομική και την ομαδική βελτίωση, πιστώνεται στην τεχνική ηγεσία και στους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε η ομάδα να διατηρήσει τα βασικά της στοιχεία κι απ’ εκεί και πέρα είναι το αγωνιστικό πλάνο. Κάποτε βγαίνει τέλεια, κάποτε λιγότερο κι αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο».

-Για την αγωνιστική άνοδο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών: «Είναι το συμπέρασμα που βγαίνει, ότι γίνεται καλή δουλειά από την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες. Το πιστώνουμε σε αυτούς. Είναι πολύ πιο δύσκολο να βγάλει το καλό του πρόσωπο ένας ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα που δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει πλάνο».

-Αν η φετινή Ομόνοια θυμίζει την ομάδα που πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι είναι νωρίς να μπούμε σε τέτοιες συγκρίσεις. Τα στοιχεία που βγάζει η ομάδα στα ντέρμπι είναι παρόμοια, όμως χρειάζεται μεγαλύτερο δείγμα. Βγάζει πολλά από τα στοιχεία της ομάδας του πρωταθλήματος».

-Για το ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Είναι από τα κλασσικά ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο σεβασμό μας στην Ανόρθωση είναι δεδομένος, είναι απ’ τις ομάδες που διαθέτει βαριά φανέλα. Έχει δημιουργήσει φέτος καλή ομάδα, αναμένουμε έναν δύσκολο αγώνα. Ευχόμαστε να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

-Για την παρουσία του Μάθιους: «Είναι απ’ τους αγαπημένους του κόσμου της Ομόνοιας. Είναι σταθερός, καλός, ώριμος στο παιχνίδι του, ξέρεις τι θα πάρεις από αυτόν».

-Για τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι: «Είναι αρκετά. Υπάρχει ένα πλάνο σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν είναι της ώρας να πούμε κάτι περαιτέρω».

-Αν υπάρχει ενδιαφέρον για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές της από ομάδες του εξωτερικού: «Γνωρίζουμε ότι παρακολουθούνται, όπως κι άλλοι. Κάτι επίσημο όμως δεν υπάρχει. Η Ομόνοια είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο. Εμείς θέλουμε να πετύχουν όποια όνειρα έχουν στο ποδόσφαιρο, αυτό που κάνουν είναι ήδη πολύ μεγάλο».

-Τα αγωνιστικά με Ανόρθωση: «Ο Κούσουλος είναι έξω λόγω καρτών, ο Σίμιτς λόγω τραυματισμού. Ο Κασάμα έμεινε έξω για δέκα μέρες λόγω ίωσης, τώρα είναι καλά αλλά θα δούμε αν θα είναι στην αποστολή».