Η εποχή Λουτσιάνο Σπαλέτι στην εθνική Ιταλίας μόλις άρχισε. Παρά τα όποια εμπόδια ορθώθηκαν στο δρόμο των ατζούρι στην προσπάθειά τους να βρουν τον διάδοχο του Ρομπέρτο Μαντσίνι (κυρίως από πλευράς του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, που απαιτούσε την καταβολή ρήτρας ύψους 3.250.000 ευρώ), τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή, με τον άνθρωπο που οδήγησε την Νάπολι στην ιστορική κατάκτηση του σκουντέτο να βρίσκεται πλέον στο τιμόνι τους.

“Καλωσορίζουμε τον Σπαλέτι, η εθνική ομάδα έχει ανάγκη από έναν μεγάλο προπονητή και είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχτηκε να καθοδηγήσει από τον πάγκο τους ατζούρι.

Ο ενθουσιασμός και η ανταγωνιστικότητά του θα είναι καθοριστικά στοιχεία για τις προκλήσεις που περιμένουν την Ιταλία τους προσεχείς μήνες”, τόνισε μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα.