Το βράδυ της Τρίτης, μετά τον αγώνα με την Καρμιώτισσα το σωματείο έστειλε στην εταιρεία τη συμφωνία διαχείρισης, μόνο που η τελευταία διαφωνεί σε δύο συγκεκριμένους όρους:
Α) Ο πρώτος έχει να κάνει με τις προσωπικές εγγυήσεις, σε περίπτωση που η διοίκηση της εταιρείας επιθυμεί να δημιουργήσει έναν προϋπολογισμό που θα είναι μεγαλύτερος από τα έσοδα. Ο όρος αυτός έχει τεθεί από το σωματείο, προκειμένου να αποφεύγονται οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί και τα (επιπλέον) χρέη. Παράδειγμα, εάν τα έσοδα ανέλθουν στα 4 εκατομμύρια ευρώ και το μπάτζετ της ποδοσφαιρικής ομάδας φτάσει στα 5, τότε για το επιπλέον ένα εκατομμύριο θα πρέπει να υπάρξουν προσωπικές εγγυήσεις από τα μέλη του δ.σ της εταιρείας.
Β) Ο δεύτερος όρος έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και συγκεκριμένα, να μην υποθηκεύεται ποσό πέραν της τρέχουσας σεζόν, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιούνται ποσά από τις επόμενες περιόδους.
Αυτό που επιδιώκει το σωματείο μ’ αυτούς τους όρους, είναι να θέσει ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να μην αυξηθούν περισσότερο τα χρέη και να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα της ομάδας.
Η εταιρεία ωστόσο δεν συμφωνεί μ’ αυτούς τους όρους (ήδη απάντησε αρνητικά στο σωματείο) και γίνονται διεργασίες ώστε να βρεθεί η…χρυσή τομή και να μην προκύψουν οποιαδήποτε προβλήματα στη συμφωνία διαχείρισης.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Να σημειώσουμε πως η υφιστάμενη συμφωνία διαχείρισης σωματείου-εταιρείας λήγει το Μάιο του 2024. Εντούτοις, στο μνημόνιο συναντίληψης που υπογράφτηκε μεταξύ Πουλλαΐδη-Σάντη, έχει καταγραφεί πως για να ισχύσει θα πρέπει να προκύψει νέα συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανάμεσα σε σωματείο και εταιρεία. Με άλλα λόγια, ο κ.Πουλλαΐδης έθεσε όρο πως για να παραχωρήσει τις μετοχές του, είναι άκρως απαραίτητη προϋπόθεση να αλλάξει η υφιστάμενη συμφωνία διαχείρισης. Σημειωτέον, καμία συμφωνία δεν δύναται να υπογραφεί, εάν πρωτίστως δεν περάσει από την έγκριση γενικών συνελεύσεων (εταιρείας-σωματείου).
Όπως πληροφορούμαστε, ο Χρήστος Πουλλαΐδης αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο από το εξωτερικό την Παρασκευή και μένει να φανεί αν ο ερχομός του μπορεί να φέρει και κάποιες εξελίξεις. Ήδη γίνονται αρκετές διεργασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών και να μην χαλάσει η συμφωνία.

Ανδρέας Βεντούρης