Σοκ έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η είδηση του θανάτου της Τζέσικα Γουόλεϊ.Η 25χρονη έχασε τη ζωή της ξαφνικά στους Manor House Stables του Μάικλ Όουεν στο Τσεσάιρ. Η Τζέσικα που ήταν αναβάτης κατέρρευσε την ώρα της δουλειάς και παρά τις πρώτες βοήθειες που της δόθηκαν έχασε τη ζωή της.
Δούλευε στους στάβλους του παλαίμαχου άσου της Λίβερπουλ ως διευθύντρια μεταφορών. Η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή και μετά από έρευνα απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια. Η Τζέσικα το 2019 εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στον διαγωνισμό Miss Tourism Universe που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό και μπήκε στην τελική δεκάδα.
Της άρεσαν πολύ τα ταξίδια και παράλληλα με τον στάβλο των Όουεν που ανήκει στην κόρη του Τζέμα δούλευε για τον σεΐχη Hamdan bin Rashid Al Maktoum του Ντουμπάι, και έκανε ιππασία στους στάβλους του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Τζέσικα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους και ήταν για χρόνια δίπλα στον Μάικλ Όουεν. Ο παλαίμαχος άσος έφτασε στους στάβλους του με δάκρυα στα μάτια αφού θεωρούσε σαν κόρη του την κοπέλα.